Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (24/03/06)

OOSTERHOUT NB, 24 maart 2006

Politie neemt twee honden in beslag

OOSTERHOUT: De politie heeft de afgelopen dagen twee pitbullachtige honden in beslag genomen. Volgens de regeling Agressieve Dieren is het niet toegestaan pitbullachtige honden, die zijn gefokt zonder stamboom, te houden in Nederland.
Politiemensen reageerden dinsdag 21 maart op een melding over een overlastgevende hond in de Heinsiusstraat. Ter plaatse troffen ze een 39-jarige man uit Kaatsheuvel aan die verklaarde dat hij de hond, een pitbullachtige, kort daarvoor had gekocht, maar hem terug wilde brengen omdat de hond andere honden aanviel. Hij bleek de hond gekocht te hebben van een 30-jarige Oosterhoutse, die de hond ook nog maar kort in haar bezit had. De man deed afstand van de hond, waarna de politiemensen de hond naar een speciale hondenopvang hebben gebracht.

Omdat de politiemensen het vermoeden hadden dat de vrouw de hond verhandeld had, stelden ze een nader onderzoek in. Tijdens een onderzoek in de woning van de vrouw op vrijdag 24 maart troffen ze opnieuw een pitbullachtig dier aan. Ook dit dier is in beslag genomen. De eigenaresse wordt nog verhoord.
Een medewerker van de AID zal onderzoeken om wat voor honden het precies gaat. Als ze inderdaad onder de Regeling Agressieve Dieren vallen, gaan ze niet terug naar hun eigenaar, maar zullen ze worden afgemaakt.

Man aangehouden na rijden onder invloed en met ontzegging

GILZE: Surveillerende politiemensen controleerden in de nacht van donderdag 23 maart op vrijdag 24 maart omstreeks 03.10 uur in de Van Heinsbergstraat een automobilist.
De man, een 33-jarige inwoner van Den Bosch bleek teveel te hebben gedronken en moest mee naar het politiebureau. Daar bleek uit de ademanalyse dat zijn ademgehalte maar liefst 975 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Bovendien bleek uit onderzoek dat het rijbewijs van de man al was ingevorderd en dat hij dus een ontzegging van de rijbevoegdheid had. De auto waarin hij reed was in dusdanig slechte staat dat hij in beslag is genomen voor nader technisch onderzoek.

Man aangehouden na rijden onder invloed en gevaarlijk rijgedrag

MADE / GEERTRUIDENBERG: Surveillerende politiemensen zagen in de nacht van donderdag 23 maart op vrijdag 24 maart omstreeks 02.25 uur op de Tuinbouwweg in Made een automobilist rijden. De man viel op door zijn slechte rijgedrag (zo reed hij bijna tegen een vluchtheuvel) waarop de politiemensen hem besloten te controleren.
De man kreeg op de Kanaalweg-West in Made een volgteken en moest de politiemensen volgen naar het politiebureau in Geertruidenberg. Ter hoogte van het bureau reed hij echter verder de Amerweg op, richting de daar gelegen energiecentrale. De man kreeg vervolgens enkele stoptekens, die hij allemaal negeerde. Ook reageerde hij niet op signalen met zwaailicht en sirene. Verder probeerde hij te verhinderen dat de politieauto hem inhaalde. Hij ging hiervoor midden op de weg rijden. Via de Stadweg en de Schansweg bereikte de man uiteindelijk de Noordenbos in Geertruidenberg, waar hij zijn auto parkeerde. Hij is daarop direct aangehouden op verdenking van gevaarlijk rijgedrag (artikel 5 van de Wegenverkeerswet). De man, een 57-jarige inwoner van Geertruidenberg, bleek bovendien onder invloed van alcohol te zijn. Zij ademgehalte was 420 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd op grond van artikel 5. Tegen de verdachte is bovendien proces-verbaal opgemaakt.

Man rijdt tegen lichtmast

OOSTERHOUT: Vrijdag 24 maart omstreeks 11.30 uur kreeg de politie de melding van een ernstig verkeersongeval in de Van Liedekerkestraat. Ter plaatse bleek een automobilist, een 39-jarige Oosterhouter, met zijn auto tegen een lichtmast te zijn gereden. De man verklaarde dat hij onwel was geworden in de auto.
Hij is met letsel aan ribben en pols naar een ziekenhuis gebracht.

Inbraak in manege

OOSTERHOUT: Vrijdag 24 maart is tussen 00.45 uur en 08.50 uur ingebroken in een manege aan de Bredaseweg. Een staldeur en de deur naar de zadelkamer bleken te zijn opengebroken. De buit bestond uit twee zadels en een grote hoeveelheid gereedschap. De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt verkeerscontroles

DONGEN: Tijdens verkeerscontroles op donderdag 23 maart in de Biezen en op de Minister Aalberselaan heeft de politie drie weggebruikers bekeurd, die tegen de verplichte rijrichting in reden. Bovendien kreeg één automobilist een bekeuring voor parkeren op een
invalidenparkeerplaats.

KAATSHEUVEL: Tijdens een verkeerscontrole op de Bevrijdingsweg heeft de politie donderdag 23 maart in totaal 21 bekeuringen uitgeschreven: 18 voor het niet dragen van de autogordel, 2 voor niet-handsfree bellen en 1 voor teveel vermogen (bromfiets).

WAARDHUIZEN: Woensdag 22 maart en donderdag 23 maart heeft de politie een controle gehouden op sluipverkeer in Waardhuizen. Omdat er aan de weg gewerkt wordt op de Almweg in Almkerk rijden veel automobilisten door Waardhuizen en negeren daar op de Stenenheul een bord geslotenverklaring. Woensdag bekeurde de politie 18 automobilisten voor het negeren van het bord, donderdag 23 maart kregen 3 automobilisten voor hetzelfde feit een bekeuring.

HANK: De politie hield donderdag 23 maart een controle op de Provincialeweg. Daarbij werd onder andere op snelheid gecontroleerd. Van de 2001 passanten reden er 115 te hard. Verder werden er verbalen opgemaakt voor door rood licht rijden, onnodig claxoneren, niet volgen van de verplichte rijrichting en rijden in een geslotenverklaring.

SPRANG-CAPELLE: Tijdens verkeerscontroles op de Veerweg en de Tilbugseweg heeft de politie donderdag 23 maart in totaal 8 bekeuringen uitgeschreven: 6 voor het niet dragen van de autogordel en 2 voor het aanwezig zijn van een deugdelijke hulpkoppeling / losbreekreminrichting.

WAALWIJK: Na klachten van buurtbewoners over parkeeroverlast in de wijk Bloemenoord heeft de politie donderdag 23 maart een controle gehouden. In de Lijsterbesstraat kregen drie automobilisten een bekeuring voor parkeren in de groenstrook. In de Ranonkelstraat gingen twee automobilisten op de bon voor parkeren op het trottoir, in de Acaciastraat kreeg één automobilist een bekeuring voor hetzelfde feit.

Man aangehouden na rijden onder invloed

WAALWIJK: Surveillerende politiemensen controleerden vrijdag 24 maart om 01.15 uur op de Kloosterweg een automobilist. De man, een 34-jarige Waalwijker, had teveel gedronken en moest mee naar het politiebureau. Daar bleek uit de ademanalyse dat het ademgehalte van de man 275 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van een uur.

Woninginbraken

SPRANG-CAPELLE: Tussen maandag 20 maart 20.00 uur en donderdag 23 maart 15.45 uur is ingebroken in een woning aan de Goudvink. Een ruit van een achterdeur bleek te zijn vernield om binnen te komen. Het is nog niet bekend wat er is weggenomen.

WASPIK: Donderdag 23 maart is tussen 14.00 uur en 15.00 uur ingebroken in een woning aan de Leeuwerik. De inbreker of inbrekers konden de woning betreden via een niet-afgesloten toegangsdeur. De buit bestond uit een televisie.

RIJEN: Donderdag 23 maart is tussen 19.00 uur en 22.30 uur ingebroken in een woning in de Strijenstraat. Een raam naast de achterdeur bleek te zijn geforceerd. Er werd niets weggenomen.

RIJEN: Donderdag 23 maart is tussen 14.10 uur en 23.30 uur ingebroken in een woning aan de Statenlaan. De inbreker of inbrekers wisten de woning te betreden via een raam op de eerste verdieping dat op de kiepstand stond. Bij de inbraak werden sieraden weggenomen.

Auteur: Leonie van Ooijen