Politie Drenthe

Vrijdagmiddag

Emmen, 24-03-2006

Politie houdt winkeldieven aan
MEPPEL De politie heeft vrijdagmorgen een 17-jarige man uit Meppel aangehouden bij een drogisterij aan de Hoofdstraat. De jongeman had een doosje contactlenzen weggenomen zonder te betalen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 06-125833)

EMMEN Agenten hebben vrijdagmorgen een 68-jarige man en een 64-jarige vrouw uit Nieuw Weerdinge aangehouden. Het stel werd er van verdachte mosterd en een toiletartikel te hebben weggenomen ter waarde van 4,20 uit een supermarkt aan de Wilhelminastraat. Beide verdachten hebben, ieder afzonderlijk, een boete gekregen. (BPS 06-125893)

Boerderij door brand verwoest
MEPPEL De hulpverleningsdiensten kregen vrijdagmorgen rond 10.15 uur een melding van een uitslaande brand aan de Meenteweg. Een getuige zag dat het rieten dak in brand stond. Omdat de bewoners niet thuis waren, heeft deze getuige de hond uit huis gehaald. De brandweer was snel ter plaatse en wist diverse goederen veilig te stellen. De medewerkers van de brandweer konden het vuur moeilijk blussen doordat het vuur tussen het rieten dak en het dakbeschot zat. De boerderij moet als verloren worden beschouwd. De brandweer was vrijdag aan het einde van de middag nog bezig met nablussen. De N371 was tegen die tijd ook nog afgesloten. De verwachting is dat de weg aan het begin van de avond weer wordt opengesteld. (BPS 06-125895)

Agenten schrijven processen-verbaal uit tijdens controle HOOGEVEEN Vrijdagmorgen hebben agenten vijf processen-verbaal uitgedeeld voor het onjuist parkeren. De agenten hebben op diverse plaatsen nabij de Hoofdstraat gecontroleerd. (BPS 06-125905)

Politie houdt verkeerscontrole op N33, N34 en A28 TYNAARLO De politie heeft vrijdagmorgen tussen 7.00 uur en 12.00 uur op diverse plaatsen in Drenthe verkeerscontroles gehouden. Agenten van de basiseenheden Noordenveld/Tynaarlo, Assen-Noord/Aa en Hunze en Emmen-Centrum/Borger-Odoorn hebben gecontroleerd op de N34, de A28 en de N33. Aan de controle deden 7 motorrijders mee en vier mensen in (on)opvallende autos. Er werd gelet op verkeersgevaarlijk rijgedrag. Er zijn boetes uitgedeeld voor het niet dragen van een gordel, het niet handsgfree bellen tijdens het rijden, te hard rijden, kleven, keren op de autoweg, gevaarlijk van rijstrook wisselen, het overschrijden van een doorgetrokken streep en het niet kunnen tonen van een rijbewijs.
(BPS 06-125897)

Vrouw overleden na steekpartij
COEVORDEN Vrijdagmorgen is een 35-jarige inwoonster van Coevorden aan de gevolgen van een steekpartij overleden. Net na elf uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij bij het station in Coevorden, waarbij een vrouw zou zijn neergestoken. Bij onderzoek bleek dat de vrouw zwaar gewond was. Zij is later ter plaatse aan verwondingen overleden. De mogelijke verdachte van deze steekpartij, een 49-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, heeft zich gemeld aan het politiebureau in Coevorden. Hij is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. (BPS 06-125889)

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 8 uur. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156. Vanaf 31 maart zijn de persvoorlichters van Politie Drenthe via één nummer te bereiken: 0592-361280. Voor de dagelijkse persvoorlichting krijgt u automatisch de dienstdoende voorlichter aan de lijn.