Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda vrijdag 24 maart

BREDA, 24 maart 2006

Zeven mannen en twee vrouwen aangehouden bij grote drugsactie

BREDA: Bij een drugsactie in Breda en omgeving zijn donderdagavond in totaal negen verdachten, zeven mannen en twee vrouwen, aangehouden. Het betreft een 25-jarige Bredanaar die verdacht wordt van het dealen van cocaïne. Drie van zijn koeriers uit Breda (22, 23 en 35 jaar) en de vriendin van een van hen (een 21-jarige Bredase) werden eveneens aangehouden. Bij huiszoekingen in woningen in Breda, Etten-Leur en Terheijden zijn enkele honderden grammen cocaïne, een nepvuurwapen, een vuurwapen en enkele tienduizenden euros in beslaggenomen. Ook vier afnemers van de dealer werden aangehouden tijdens de actie; het betreffen inwoners van Hank (23 jaar), Terheijden (25 jaar), Rotterdam (een 33-jarige vrouw) en het Zuid-Hollandse Rijswijk (38 jaar). Alle verdachten, uitgezonderd de man uit Terheijden, zitten nog vast. De drugsactie is gestart op basis van informatie die bij de politie binnenkwam; er waren donderdagavond circa veertig agenten bij betrokken.

Reddingsactie in 60 meter hoge kraan

BREDA: Brandweer en ambulancepersoneel hebben vrijdag aan de Marksingel hun handen vol gehad aan een 58-jarige kraanmonteur uit Alphen aan de Rijn. De man kwam kort na het middaguur op 60 meter hoogte ten val op het plateau rondom de cabine van de kraan op het bouwterrein aldaar. Hij liep daarbij rugletsel op en kon niet eigenhandig naar beneden. Brandweer en medisch personeel, onder andere met een traumahelikopter, kwamen ter plaatse. Uiteindelijk lukt het om de man, stevig ingesnoerd, onder begeleiding naar beneden te krijgen via enkele steile trappen en een liftje. Hij is met rugletsel naar het Amphia Langendijk vervoerd. Een helikopter van de marine uit Den Helder was standby om de man eventueel uit zijn netelige positie te bevrijden, maar hoefde dus niet ingezet te worden.

Drie Fransen aangehouden met hennep

BREDA: De politie heeft donderdag rond 18.00 uur drie Fransen (18, 20 en 23 jaar) aangehouden nabij Hazeldonk-West. Agenten controleerden de auto waarin het drietal zat. Daarbij werd 30 gram hennep aangetroffen. De Fransen verklaarden dat ze de hennep in een koffieshop in Breda hebben gekocht. De hennep was hun gezamenlijke bezit was en het trio mocht na het betalen van ieder 120 euro boete zijn weg vervolgen.

Meisjes (13 en 14) op (winkel) dievenpad

BREDA: Twee meisjes van 14 en 13 jaar uit Etten-leur zijn donderdag rond 19.30 uur tegen de lamp gelopen bij een warenhuis aan de Karrestraat. Ze wilden beide ondergoed meenemen zonder af te rekenen. Een oplettende beveiligingsmedewerker zag dat de meisjes de paskamers verlieten met minder kleding dan ze erin gingen. Beide meisjes zijn na verhoor aan hun ouders overgedragen.

Twee mannen aangehouden na mishandeling portier

BREDA: De politie heeft donderdag twee mannen aangehouden die betrokken waren bij de mishandeling van een portier van een café aan de Havermarkt. De portier weigerde rond 21.00 uur drie mannen de toegang, omdat hij vond dat ze te veel alcohol hadden gebruikt. Daarop werd het drietal boos en een van hen sloeg de portier in zijn gezicht. Er ontstond een vechtpartij en de drie verdachten vluchtten weg. De portier waarschuwde de politie en uiteindelijk kon een 39-jarige Engelsman aangehouden worden in een café aan de Catharinastraat. De tweede verdachte (een 30-jarige Bredanaar) kon later in de Vismarktstraat in de kraag worden gevat door de mishandelde portier en een collega van hem. Beide portiers droegen de Bredanaar weer over aan de politie.

Oosterhouter op de bon geslingerd

BREDA: Een 26-jarige man uit Oosterhout is op de bon geslingerd nadat hij door een rood verkeerslicht liep bij een
voetgangersoversteekplaats aan de Karnemelkstraat. Dat gebeurde rond 20.20 uur. Nadat agenten hem vroegen om een legitimatiebewijs, werd de Oosterhouter erg boos, wilde niet meewerken en werd aangehouden. Met twee bekeuringen op zak kon hij later weer naar huis.

Bredanaar (43) bedreigt ex

BREDA: De politie heeft donderdag rond 01.00 uur een 43-jarige Bredanaar aangehouden. De man ging rond 23.00 uur langs bij zijn ex-vriendin in een woning in de wijk Doornbos, maar wilde op haar verzoek de woning niet verlaten. Uiteindelijk vertrok hij toch, maar niet nadat hij zijn ex had bedreigd. Ook sneuvelde er een ruit. De man kon even later in zijn woning worden aangehouden.

Bredanaar ontsnapt aan de dood bij woningbrand

BREDA: Een 50-jarige Bredanaar is donderdagnacht door het oog van de naald gekropen toen er in zijn woning aan de Menenstraat brand uitbrak. Rond 00.15 waarschuwden de buren de politie dat er brand bij de buurman was uitgebroken. Agenten die snel ter plaatse waren, zagen direct een flinke brand in de woonkamer. Daarop schopten ze de voordeur in. Uiteindelijk lukte het de bewoner, die zijn buren zeer dankbaar mag zijn, uit de woning te krijgen. De brand is mogelijk ontstaan door onachtzaamheid met een brandende sigaret eerder op de avond. De Bredanaar is met ademhalingsmoeilijkheden naar het ziekenhuis gebracht. De schade aan de woning is aanzienlijk.

Prinsenbeekse dronken achter stuur

BREDA: De politie heeft donderdagnacht een 50-jarige inwoonster van Prinsbeek aangehouden. Zij reed rond 00.45 uur op de Backer en Ruebweg tegen het verkeer in en daarbij een surveillancewagen tegemoet. De vrouw herstelde haar fout, maar toen agenten haar vervolgens aanspraken op haar actie, bleek al snel dat ze onder invloed van alcohol was. Ze blies 270 ug/l, goed voor een rijverbod van 1 uur. Na verhoor kon de vrouw weer gaan.

Twee aanhoudingen tijdens horecatoezicht

BREDA: De politie heeft donderdagnacht tijdens het horecatoezicht een 20-jarige inwoner van Vlaardingen aangehouden. De man stond met vier vrienden bij een horecazaak aan de Visserstraat, maar wilde de zaak na sluitingstijd niet verlaten. Toen agenten wilden bemiddelen tussen de portier en de vijf stappers, werd een agent in zijn gezicht geslagen. Daarop vluchtten twee mannen weg. Een is na een achtervolging ontkomen, de ander, de 20-jarige Vlaardinger, werd rond 02.20 uur op de Gedempte Haven aangehouden. Camerabeelden hebben alles nauwkeurig vastgelegd; de betrokken agent heeft aangifte van mishandeling gedaan.

Een 42-jarige Bredanaar is rond 02.45 uur op de Vismarktstraat aangehouden omdat hij geen legitimatiebewijs kon overleggen. Bovendien had hij ruzie met zijn vrouw gehad die met een dik oog rondliep. Toen agenten de man wilde aanhouden voor mishandeling, ging de vrouw door het lint en nam het op voor haar partner. Uiteindelijk mocht de Bredanaar met twee bonnen (verstoren openbare orde en geen identificatiebewijs) weer naar huis.

Mannen (19 jaar) stelen grondkabel in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: De politie heeft donderdagavond rond 22.50 uur twee inwoners van Etten-Leur (beide 19 jaar) aangehouden. Agenten kwamen af op een melding dat er een verdachte auto stond aan de Dreef. Agenten die ter plaatse kwamen, zagen in de auto diverse goederen liggen waaronder grondkabel. Bij de auto stond een kabelhaspel. De spullen zijn ontvreemd van een nabijgelegen bouwterrein.

Verwarde man aangehouden

BREDA: De politie heeft donderdag rond 16.30 uur op de Huisdreef een 28-jarige Bredanaar aangehouden. De verwarde man liep met diverse snijwonden door het Mastbos waarop een voorbijganger de politie belde. De man bleek zichzelf verwond te hebben, waarna hij uit bescherming voor zichzelf is aangehouden. Hij had een hobbymesje op zak. De man is voor zijn verwondingen behandeld en vervolgens gedwongen opgenomen in een psychiatrische instelling.

Jongens (15 en 17 jaar) betrapt met wiet

BREDA: De politie heeft donderdag rond 19.00 uur twee jeugdige inwoners van Teteringen betrapt toen ze aan de Veemarktstraat een joint wilde gaan roken. Het gaat om twee jongens van 15 en 17 jaar. Na verhoor is het tweetal overgedragen aan hun ouders.

Parkeercontrole in wijk Kesteren werpt kennelijk vruchten af

BREDA: De politie heeft donderdagavond twee bekeuringen uitgeschreven in de Broekenbuurt in de wijk Kesteren voor foutief parkeren. Een dag eerder, woensdagavond, waren dat er nog elf, dus buurtbewoners lijken daarmee eieren voor hun geld te kiezen en hun autos elders op ordentelijke wijze te parkeren. De politie deelt na een overbruggingsperiode van twee weken waarin alleen werd gewaarschuwd, nu direct bonnen uit als autos niet juist geparkeerd staan. De komende tijd worden ook andere wijken in de Haagse Beemden gecontroleerd. Na overleg met diverse wijkverenigingen heeft de politie besloten tot actie over te gaan om de leefbaarheid in de wijk te verhogen. Schots en scheef geparkeerde autos, op het trottoir of op een groene plek, doen het straatbeeld geen goed.

Jongen in Etten-Leur bedreigt conciërge basisschool

ETTEN-LEUR: De politie heeft vrijdagmorgen rond 11.30 uur een 16-jarige jongen uit Etten-Leur aangehouden in verband met de bedreiging en poging tot doodslag op een conciërge van een basisschool aan de Trompetlaan. De conciërge kwam eerder die ochtend met het zusje van de verdachte naar het AZC aan de Streek waar de Iraakse familie woont. Het meisje was kort daarvoor ten val was gekomen en liep daarbij een tand door de lip op. Na het ongeval ontfermde de conciërge zich over het meisje en ging met haar naar de medische dienst van het AZC. Toen ze vervolgens bij de woning van het gezin aankwamen, stormde de jongen naar buiten met een groot mes en bedreigde de conciërge met de dood. Hij hield hem verantwoordelijk voor het letsel van zijn zus. De man kon zich snel uit de voeten maken. De jongen kwam enige tijd later met zijn vader bij de school. De schoolleiding waarschuwde de politie en agenten konden de jongen bij de school inrekenen. De jongen is verhoord en ontkent alle beschuldigingen.

Auteur: Andre van den Hul