Speurders.nl

PERSBERICHT

Den Haag, 24 maart 2006

Mark Rutte opent Speurders Store in Den Haag
2de hands koop- en verkoopwinkel van Speurders.nl uniek leerwerkbedrijf

Op 24 maart om 17.30 uur heeft staatssecretaris van onderwijs Mark Rutte aan de Loosduinsekade 156 in Den Haag de eerste vestiging in Nederland van een uniek leerwerkbedrijf geopend: Speurders Store. Speurders Store neemt artikelen van vooral particulieren in consignatie en verkoopt deze door via de winkel en via de advertentiesite Speurders.nl. De verkoop en de aankleding van de winkel wordt verzorgd door deelnemers van de afdeling handel en woonbranche van de Mondriaan onderwijsgroep; een prachtig en bijzonder voorbeeld van privaat-publieke samenwerking om de stageproblematiek in het beroepsonderwijs op te lossen.

Met zijn aanwezigheid onderstreept Mark Rutte het belang voor onderwijs en bedrijfsleven om zich gezamenlijk in te spannen bij het vinden van voldoende stageplaatsen. Rutte vindt het daarnaast ook van belang dat leerlingen ondernemersvaardigheden opdoen, die zij later kunnen toepassen in hun werk of hun eigen bedrijf.

De winkel is een initiatief van de advertentiesite Speurders.nl en van twee ondernemers Jaap Rensen en Edwin van der Heide. Zij zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met de Mondriaan onderwijsgroep, afdeling handel en woonbranche.

Voor de Mondriaan onderwijsgroep is Speurders Store een leerwerkbedrijf. Op dit moment runnen deelnemers van de opleidingen Verkoopchef, Ondernemer/manager en Filiaalbeheerder (niveau 3 en 4) Speurders Store, het doel is om op termijn gezamenlijk met deelnemers van de opleiding Verkoopmedewerker (niveau 2) het totale winkelconcept te exploiteren. Onder begeleiding van een docent en de storemanager is Speurders Store een uitstekende leerwerkplaats waar deelnemers competenties verwerven die ze later tijdens in hun echte beroepspraktijk nodig hebben. Zonder een goede beroepspraktijkplaats kan een deelnemer het diploma van het middelbare beroepsonderwijs niet verzilveren. De Mondriaan onderwijsgroep pleegt dan ook enorme inspanningen om de deelnemers aan voldoende beroepspraktijkvorming te helpen. Speurders Store is daar een voorbeeld van.

Speurders.nl is met Speurders Store gestart omdat men verwacht op deze manier de markt voor tweedehands goederen verder te ontsluiten: 'Spullen die normaliter op zolder zouden blijven staan omdat de eigenaar geen zin heeft in het gedoe dat bij verkopen komt kijken, worden dankzij Speurders Store nu wél aangeboden op onze site', aldus Michiel van der Meer, directeur van Speurders.nl. Daarnaast is Speurders Store een manier voor Speurders.nl om in woord en beeld aanwezig te zijn in de winkelstraat. Speurders.nl is van plan om het Speurders Store concept ook in de rest van Nederland uit te rollen.

Over de Mondriaan onderwijsgroep
De Mondriaan onderwijsgroep is een Regionaal Opleidingen Centrum (ROC) in Haaglanden. Het ROC biedt middelbaar beroepsopleidingen en diverse cursussen en opleidingen voor volwassenen aan 30.000 onderwijsdeelnemers, op meer dan 50 locaties in Den Haag, Delft e.o., de Vlietgemeenten, Leiden en het Westland. Er zijn ruim 250 mbo-opleidingen in de richting Economie, Handel en Commercie, Horeca en Toerisme, Mode en Uiterlijke verzorging, Techniek, ICT, Veiligheid, Welzijn, Sport en Zorg. Het leren kan op verschillende manieren. Er is de beroepsopleidende leerweg (bol) waarbij de student leert en stage loopt. Verder is er de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) waarbij de student werkt en leert tegelijk. Ook is er de mogelijkheid tot versneld studeren en zijn er beroepsopleidingen voor volwassenen. Behalve middelbaar beroepsonderwijs biedt de Mondriaan onderwijsgroep ook volwasseneneducatie zoals cursussen voor inburgeraars en Nederlandstaligen alsook algemeen vormende opleidingen voor volwassenen zoals vmbo, havo en vwo. De Mondriaan onderwijsgroep verzorgt ook verschillende bedrijfsopleidingen en trainingen op maat voor volwassenen.

Over Speurdersstore
Speurders Store neemt artikelen van vooral particulieren in consignatie en verkoopt deze door. De handelswaar van Speurders Store bestaat uit: antiek, stijlmeubelen, recente elektronica, sport- en hobbyartikelen, sieraden enzovoort. De spullen kunnen zowel in de winkel als via de website Speurders.nl gekocht worden. De winkel neemt ook restpartijen van het bedrijfsleven op. Speurders Store stelt kwaliteitseisen aan de ingebrachte spullen. Speurders Store is geopend maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Iedere eerste zondag van de maand open van 12.00 tot 17.00 uur.
Voor meer informatie kijkt u op www.speurdersstore.nl

Over Speurders
Speurders maakt al sinds 1922 adverteren voor iedereen mogelijk in De Telegraaf. De online variant Speurders.nl is in augustus 2004 gestart en richt zich op de online koop en verkoop van goederen door particulieren. In december 2005 riep online onderzoeksbureau Multiscope Speurders.nl uit tot de beste Nederlandse site-introductie ooit. Speurders.nl staat momenteel consequent in de Multiscope top 10 van best bezochte sites. Gemiddeld worden er zo'n 1 miljoen advertenties per maand ingebracht. Dit komt neer op ca. 35.000 advertenties per dag. Speurders.nl streeft ernaar toonaangevend in de branche te zijn op het gebied van veiligheid en gebruikersgemak.
Ook offline ontplooit Speurders tal van activiteiten die de handel in tweedehands goederen door particulieren ondersteunen, zoals Speurders Store in Den Haag, het KringVerkoop concept i.s.m. Limburgse kringloopwinkels en het opleidingstraject Speurders Professionals. Voor meer informatie hieromtrent kijkt u op www.speurders.nl/geengedoe