Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Poging overval op geldloper

Hilversum, 24-03-2006 o Op vrijdagochtend 24 maart hebben twee mannen geprobeerd een geldloper van een geldtransportbedrijf bij een winkelcentrum op de Groest te overvallen.

De geldloper werd rond kwart voor tien bij de rechter ingang van het winkelcentrum Hilvertshof verrast door twee mannen. De mannen probeerden de geldloper te overvallen, maar gingen er zonder buit vandoor. De mannen renden over het bordes weg in de richting van de Herenstraat en pakten een fiets uit een van de rekken voor het bordes. De fiets lieten ze vervolgens weer achter op de Groest waarna ze er rennend vandoor gingen via de Spuisteeg. Welke richting ze vervolgens zijn opgegaan is onbekend.

Signalementen: man 1: licht getinte man, langer dan dader twee, fors postuur. De man heeft kort donker krullend haar en droeg een donkere gewatteerde jas tot over de heupen, een donkere broek en donkere schoenen. Op zijn rug had hij een donkerkleurige kleine rugzak. Hij droeg een pet/muts met daarom heen een sjaal. De tweede man is eveneens een licht getinte man. Hij is kleiner dan de eerste man en ging eveneens gekleed in donkere kleding. Ook hij droeg een rugzak en had een pet/muts met sjaal om zijn hoofd.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen of personen die meer weten van het voorval. Zij kunnen zich melden via 0900 8844.