29
30
31
/> Maart 2006

Hoogste treinreis ter wereld al in augustus 2006 Speciale apparatuur maakt tocht tot boven de 5000 meter mogelijk De hoogste treinreis ter wereld kan vrijwel zeker al in het najaar van 2006 worden gemaakt. De reis gaat over het hoogste treintraject ter wereld, van het Chinese Goldmud naar Lhasa in Tibet, dat In oktober 2005 werd voltooid. En de eerste passagiers kunnen mee op één van de proefritten, die voor dit najaar zijn gepland. De Trans-Siberian Express Company had voor 2007 al 14 ritten gepland staan met haar privé trein over dit nieuwe,1149 kilometer lange traject. De aanleg van de lijn verliep echter zo voorspoedig, dat in de tweede helft van 2006 al de eerste lokale treinen als test op deze route worden ingezet.

Afbeelding Avonturiers
Voor de echte avonturiers zijn er voor de tweede helft van dit jaar daarom een 5-tal unieke rondreizen samengesteld naar het `Dak van de Wereld'. De eerste vertrekt op 27 augustus 2006.

Excursies
De complete rondreizen duren 10 of 12 dagen en zijn inclusief excursies onderweg. Men reist per privé `Shangri-La Express' vanuit Beijing, Shanghai of Hong Kong via Xian naar Goldmud om daar aan boord te gaan van een speciale trein voor de rit naar Lhasa.

Vijfduizend meter
Deze spectaculaire 12 uur durende tocht voert de passagiers door een desolaat, met permafrost bedekt landschap tot op meer dan 5000 meter hoogte. Om reizen op deze hoogte mogelijk te maken, worden de rijtuigen in deze trein uitgerust met speciale apparatuur voor extra zuurstof.

Hoogtepunt
Een reis langs de grote bezienswaardigheden van China met als uniek en absoluut hoogtepunt: als een van de eerste passagiers over de nieuwe, hoogste spoorlijn ter wereld te reizen.

Voor meer informatie en boekingen:
Incento, specialist in bijzondere treinreizen
Postbus 1067
1400 BB Bussum
tel: 035-6955111
info@incento.nl
www.incento.nl

NOOT VOOR REDACTIES