Gemeente Amsterdam



Nieuwe zakelijk directeur Van Gogh Museum

Rik van Koetsveld verlaat Mauritshuis

24 maart 2006
-
Oscar van Offeren

Vanaf 1 juni begint Rik van Koetsveld (58) met zijn nieuwe functie als zakelijk directeur van het Van Gogh Museum en het Museum Mesdag in Den Haag. Hij was sinds 1989 zakelijk directeur van het Mauritshuis. Het Van Gogh Museum heeft per 1 april ook een nieuwe algemeen directeur: Axel Rüger.

Van Gogh De zakelijk directeur is, naast de algemeen directeur, primair verantwoordelijk voor de interne bedrijfsvoering, het zakelijk management, marketing en commerciële activiteiten.

Mauritshuis

In de jaren bij het Mauritshuis gaf Van Koetsveld onder meer sturing aan het verzelfstandigingsproces van het voormalige rijksmuseum en was bij tentoonstellingen zoalsJohannes Vermeer en Rembrandt Zelf verantwoordelijk voor de organisatie, logistiek en commerciële zaken. Van 1986 tot 1989 was hij adjunct-directeur van het Rijksmuseum voor Volkenkunde in Leiden.

Ruth Kervezee

Voormalig zakelijk directeur Ruth Kervezee is per 1 april aangesteld als algemeen directeur van de Amsterdamse Esprit Scholengroep. Zij keert daarmee terug naar het haar bekende werkterrein van het onderwijs. Zij was vijf jaar werkzaam bij het Van Gogh Museum.