Gemeente Heerde

Gemeente Heerde

Persbericht

Onderwerp: Nieuw college Heerde stelt zich vrijdag voor

In bijzonder goede harmonie is maandagavond 20 maart het nieuwe college van Heerde gevormd. De wethouders die de komende vier jaar het college vormen met burgemeester Willem Hoornstra zijn: Anton Westerkamp (CDA), Jan C. Lieske (PvdA) en Wim van Ommen (ChristenUnie/SGP).

Het nieuwe college presenteert zich graag komende vrijdag 24 maart om 11.00 uur aan de pers.

Tijdens deze bijeenkomst, in de raadzaal van het gemeentehuis, worden de collegeleden voorgesteld en vertellen zij over de collegevorming, het nieuwe collegeprogramma en de verdeling van de portefeuilles.

Het nieuwe college wordt maandagavond 10 april officieel geïnstalleerd. Door het vertrek van de wethouders uit de raad ontstaan er lege plekken in de raad die opgevuld worden door de raadsleden die als eerstvolgende op de kieslijst staan. Ook zij worden op 10 april officieel geïnstalleerd.

De eerste raadsvergadering in nieuwe bezetting wordt gehouden op maandag 24 april. Op 27 en 28 maart vergaderen de raadscommissies Grondgebiedzaken en Samenlevingszaken/Algemeen Bestuurlijke Zaken en Middelen. Deze commissies krijgen in april overigens ook nieuwe namen.