Llink


LLinke Soep

uitzending(en)

vr 24 maart 2006 van 20:00 uur tot 21:00 uur op Radio 1

deze aflevering

Daniel Lohues live

Op 27 maart verschijnt zijn nieuwe album, Allennig ('Alleen'). En deze uitzending zit hij bij ons in de studio: zanger en liedjesschijver Daniel Lohues. 't Was eigenlijk niet de bedoeling deze liedjes als album uit te brengen, Daniel had ze vooral geschreven voor zijn nieuwe theaterprogramma, waarmee hij op dit moment door het land reist. Maar de reacties waren zo enthousiast, dat er toch een album kwam. Daniel laat alvast een paar liedjes van Allennig horen in LLinke Soep.

Aan bed gekluisterd

Ze ligt de hele dag in bed, als je haar aanraakt doet het pijn en ze kan slechts haar duimen, wijsvingers en haar hoofd bewegen. Veroni Steentjes (30) uit Arnhem heeft dystrofie, een soort ontstekingsziekte. Toen ze op haar twaalfde over een muurtje struikelde, begon de ziekte in haar arm. Sindsdien heeft het zich over haar hele lichaam verspreid en is Veroni aan bed gekluisterd. Toch is Veroni ontzettend actief. Vooral op internet, met haar Stichting Intermobiel. Op een website deelt ze haar ervaringen met andere gehandicapte jongeren. Ze geven elkaar tips en laten zien wat er allemaal nog mogelijk is, zelfs als je je bed niet uit kunt komen. Zo gaat Veroni in haar bed naar de schouwburg, ging ze naar de collegezaal en heeft ze het zelfs voor elkaar gekregen dat ze concerten in het Gelredome kan bezoeken. Op 31 maart gaat er een vernieuwde website van Intermobiel de lucht in. Marijn drinkt thee met Veroni en haar vriend Emile Cobben.

Lekker LLink Soepje

En natuurlijk eten we ook deze uitzending weer een lekker LLink Soepie. Gemaakt door topkok Andy McDonald - bekend van Mc Donald's Kitchen. Kijk en luister hier voor 't recept van dit soepje of van eerder uitgezonden soepjes.