Pharming Group N.V

Pharming Neemt DNage B.V. Over ...

Overname levert Pharming nieuwe technologie en nieuwe markten voor haar producten

Leiden, 24 maart 2006. Biotechnologiebedrijf Pharming Group N.V. ("Pharming") (Euronext: PHARM) (PHARM.AS) kondigt vandaag aan dat het een principeovereenkomst heeft gesloten om alle uitstaande aandelen van DNage B.V. ("DNage") over te nemen. DNage is een biotechnologiebedrijf uit Rotterdam, dat zich richt op het ontwikkelen van producten voor specifieke verouderingsziekten en voor kanker.

DNage is in 2004 opgericht en komt voort uit het Erasmus Medisch Centrum ("ErasmusMC") te Rotterdam. Het is gebaseerd op het baanbrekende werk van Professor Jan Hoeijmakers en zijn collega's in het veld van DNA schade en reparatie. Dit team heeft als eerste aangetoond dat er een expliciete relatie bestaat tussen DNA schade en specifieke verouderingsziekten zoals osteoporose en neurodegeneratie. DNage ontwikkelt producten voor specifieke genetische aandoeningen waarbij kinderen versneld verouderen, maar ook voor meer algemene verouderingsziekten zoals osteoporose, neurodegeneratie (hersenaandoeningen zoals Alzheimer's) en metabole ziekten (zoals type II diabetes). Het eerste product voor het syndroom van Cockayne, een zeldzame erfelijke aandoening waarbij kinderen versneld verouderen en diverse ouderdomsziekten ontwikkelen, bevindt zich in een vergevorderd preklinisch stadium.

Pharming verwacht dat de overname eind mei 2006 afgerond kan worden onder de voorwaarde van het positief afronden van het boekenonderzoek en het verkrijgen van de benodigde goedkeuringen van alle betrokken partijen. Pharming betaalt DNage aandeelhouders vier miljoen aandelen in enkele termijnen. Daarnaast ontvangen DNage aandeelhouders 600.000 warrants, milestone betalingen afhankelijk van de voortgang in productontwikkeling van DNage producten en royalties op toekomstige omzet van DNage producten.

Het samengaan van deze twee bedrijven levert belangrijke synergieën op. Lactoferrine, een belangrijk product in Pharming's portfolio, lijkt op basis van recente wetenschappelijke publikaties een positief effect te hebben op het tegengaan van osteoporose, een veel voorkomende ouderdomsziekte. Ook in het veld van immunologie zijn er synergieën. Pharming's belangrijkste product C1 inhibitor, speelt een belangrijke rol in het goed laten functioneren van het immuunsysteem waarvan de achteruitgang een belangrijk probleem van veroudering is. Daarnaast zijn er synergieën op het gebied van management en business development.

Dr. Francis Pinto, Chief Executive Officer van Pharming, licht toe: "De overname van DNage is een belangrijke stap om toegang te krijgen tot nieuwe, innovatieve technologie die het mogelijk maakt producten te ontwikkelen in het veld van kanker en veroudering. De combinatie van deze uitzonderlijk goede en innovatieve technologie ontwikkeld door Professor Hoeijmakers en onze technologie om humane eiwitten te produceren zal leiden tot de succesvolle ontwikkeling van innovatieve producten in het veld van veroudering, oncologie en weefselregeneratie."

Dr. Rein Strijker, Chief Executive Officer van DNage, zegt: "Het wetenschappelijke werk van Professor Hoeijmakers en zijn afdeling heeft nieuwe inzichten verschaft in veroudering en verouderings gerelateerde ziekten. Deze nieuwe inzichten hebben we aangewend om een gebalanceerde portfolio van innovatieve producten te ontwikkelen. De overname door Pharming zal het mogelijk maken de ontwikkeling van deze producten te versnellen en de portfolio uit te breiden. De integratie van beide bedrijven is goed voor zowel de aandeelhouders van DNage als van Pharming en zal, naar mijn mening, significant bijdragen aan de groei en waardevermeerdering van Pharming, met name door diversificatie van het technologieplatform, productsynergieën en het ontwikkelen van nieuwe producten in aantrekkelijke, groeiende markten. DNage verwacht dat het volgend jaar klinische studies zal beginnen, dat het samenwerkingen kan aankondigen met een aantal partners en dat het subsidies zal weten te krijgen om vroege programma's verder te ontwikkelen. Op al deze fronten zijn we bijzonder actief en schatten we de kans op succes hoog in."

Pharming blijft gecommitteerd om haar huidige producten zo snel mogelijk naar de markt te brengen en de prioriteit van het bedrijf zal hierop gericht blijven. Tegelijkertijd zal het bedrijf haar research activiteiten verder uitbouwen, om op die manier een robuuste pijplijn van producten en technologieën te ontwikkelen die zich richten op markten waar een grote behoefte bestaat aan nieuwe medische producten. Pharming verwacht dat de overname van DNage zal leiden tot extra mogelijkheden op het gebied van business development en op het gebied van subsidies.

De huidige aandeelhouders van DNage zijn onder andere het ErasmusMC in Rotterdam, risicokapitaalverschaffers, met name Life Sciences Partners (NL), die betrokken was bij de oprichting van het bedrijf, Inventages (CH) en de oprichters en management. Het bedrijf heeft een exclusieve research en licentieovereenkomst met het ErasmusMC in Rotterdam, waardoor het exclusief toegang heeft tot de intellectuele eigendommen (patenten) ontwikkeld door het ErasmusMC in het veld waarin DNage actief is. DNage heeft momenteel vijf mensen in dienst op het gebied van Research en Development. Het heeft verscheidene samenwerkingen met gespecialiseerde bedrijven om de preklinische ontwikkeling van het eerste product af te ronden.

De directie van DNage wordt gevormd door Dr. Rein Strijker, Chief Executive Officer en Professor Jan Hoeijmakers, Chief Science Officer. Na het definitief worden van de overname zal Rein Strijker, momenteel lid van de raad van commissarissen van Pharming, voorgedragen worden als lid van de raad van bestuur van Pharming. Hij zal dan aftreden als lid van de raad van commissarissen. Professor Hoeijmakers blijft hoogleraar aan het ErasmusMC en zal worden voorgedragen als voorzitter van de Wetenschappelijke Adviesraad van Pharming.

Achtergrond van DNage B.V.
Dnage B.V. is een biotechnologiebedrijf dat in 2004 is opgericht als een spin-off van de afdeling Genetica van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Het bedrijf is gefinancieerd door een investering van een internationaal syndicaat van risicokapitaalverschaffers bestaande uit Life Sciences Partners (NL) en Inventages (CH). Professor Hoeijmakers, één van de wetenschappelijke oprichters, is wereldwijd een vooraanstaand onderzoeker op het gebied van DNA herstel en genoomstabiliteit. Zijn afdeling heeft als eerste een expliciet verband gelegd tussen DNA schade (gebrek aan herstel) en het ontstaan van ouderdomsziekten, een wetenschappelijke doorbraak. DNage heeft exclusieve toegang tot deze technologie en richt zich op de ontwikkeling van therapieën om de effecten van ouderdomsziekten te verminderen. Meer informatie is verkrijgbaar op de DNage website: www.dnage.nl.

Achtergrond van Pharming Group N.V.
Pharming Group N.V. richt zich op de ontwikkeling van innovatieve therapeutische eiwitten voor niet of moeilijk behandelbare ziekten. Pharming heeft producten in ontwikkeling voor potentiële behandeling van genetische ziekten, medische en speciale producten voor chirurgische indicaties en tussenproducten voor diverse toepassingen. Pharming heeft twee producten in een ver ontwikkelingsstadium - recombinant humaan C1 remmer voor erfelijk angio-oedeem (Fase III) en recombinant humaan lactoferrine voor voedingstoepassing. Pharming's geavanceerde technologieën omvatten onder meer de productie van therapeutische eiwitten, alsmede de zuivering van biofarmaceutica uit melk en formulering en toepassing van deze biofarmaceutica. Meer informatie is verkrijgbaar op de Pharming website: www.pharming.com.

Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte verklaringen. Door voorspelbare en niet voorspelbare risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen de uiteindelijke resultaten daarvan materieel verschillen. Het persbericht verschijnt ook in het Engels. In geval van tegenstrijdigheden zal de Engelse versie prevaleren.

(C) 2006 Pharming Group N.V.
Last site update: 03 March 2006