Ingezonden persbericht



---


PERSBERICHT



Movie MAX en VIDEOLAND overgenomen door

ENTERTAINMENT RETAIL GROUP

Son, 24 maart 2006 - Movie MAX International B.V. en VIDEOLAND HOLDING B.V. zijn overgenomen door ENTERTAINMENT RETAIL GROUP B.V.

Binnen de home-entertainmentbranche is recent een nieuwe organisatie, t.w. ENTERTAINMENT RETAIL GROUP, opgericht vanuit de Movie MAX-organisatie, die zowel de reeds jarenlange marktleider in de filmverhuursector - VIDEOLAND - als de wat jongere keten Movie MAX heeft ingelijfd.

Beide winkelformules - merendeels geënt op franchisebasis - blijven gehandhaafd en zullen separaat marketing voeren. Samen hebben beide organisaties circa 500 vestigingen en ruim 250 filmverhuurautomaten in de Benelux. Hiermede wordt Entertainment Retail Group de grootste gespecialiseerde retailer op filmgebied.

Co Mast zal de VIDEOLAND HOLDING-directie gaan voeren. Volgens Co Mast "biedt de samenwerking vergaande voordelen op het gebied van assortimentsuitbreiding en het van tijd tot tijd opzetten van gezamenlijke landelijke marketingcampagnes. Daarnaast is het van belang, dat met deze samensmelting de DVD-verhuurbranche een sterkere vuist kan maken voor een gezonder 'window-beleid', waarbij de periode tussen de bioscooppremière en (de eerste dag van) DVD-verhuur wordt verkort. De huidige lange periode, waarin recent uitgebrachte films niet gehuurd/gekocht kunnen worden, is absoluut niet goed in de strijd tegen piraterij."

De huidige VIDEOLAND HOLDING-bestuurder / algemeen directeur Will Nagel over de transactie: "Ik ben ervan overtuigd, dat deze samenbundeling van partijen binnen de huidige marktontwikkelingen een sterk toekomstperspectief kan bieden voor alle partijen. De ontstane match zal recht kunnen doen aan het gezegde: de uitkomst is groter dan de optelsom der delen, ofwel: 1+1=3."

Will Nagel, die per 12 mei a.s. in gezamenlijk overleg het bedrijf in Katwijk zal verlaten, over de voorman van de nieuwe onderneming: "Co Mast is gepokt en gemazeld in de filmbranche en door deze transactie blijft alle vakkennis en kunde gewaarborgd". Will Nagel merkt tevens op, dat naar zijn idee '2 kapiteins op 1 schip' op langere termijn niet werkt. Los van deze directiewisseling zal het management van VIDEOLAND NEDERLAND intact blijven.

ENTERTAINMENT RETAIL GROUP B.V. wil haar marktpositie in de entertainmentsector zowel binnen als buiten onze landsgrenzen versneld uitbreiden door o.a.:
- acquisitie van vergelijkbare ketens in het buitenland
- actieve rol vervullen in verkrijgen van rechten ten behoeve van digitale distributie
- introductie van nieuwe verhuur-/verkoopconcepten
- uitbreiding van het productassortiment en dienstverlening
- uitbouwen van de prominente merknamen VIDEOLAND en Movie MAX, waardoor beide formules worden geassocieerd met film- en overig vrije tijdsassortiment.

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht