Flevolandse kinderen ontwerpen eigen woontoekomst

Flevolandse kinderen ontwerpen eigen woontoekomst

Twintig Flevolandse scholen nemen deel aan een uniek project over wonen in de toekomst. Zij gaan hun eigen woonwijk ontwerpen en zullen met deskundigen praten over hun woonwensen in de toekomst. Specialisten op het gebied van wonen, bouwen en milieu gaan de leerlingen begeleiden. De ontwerpen en de woonideeën komen in het boek "Over wonen in Flevoland", dat gepresenteerd wordt in juni op een wooncongres. Dan worden ook hun ontwerpen geëxposeerd.

Het project "20 Jaar wonen in Flevoland" is een initiatief van de provincie Flevoland in nauwe samenwerking met diverse woonorganisaties en scholen. Het project kent thema's toegespitst op de leeftijd van de kinderen. De jongsten fotograferen de mooiste plekjes in hun wijk en maken een presentatie. De oudere kinderen maken een poster, een maquette of schrijven een opstel.

De kinderen bezoeken met architecten en stedenbouwkundigen boeiende gebouwen en markante wijken. Anderen bezoeken speciale woonvormen, waaronder een verzorgingstehuis en een verpleeghuis.

Leerlingen van het voortgezet onderwijs bouwen een website met woonnieuws en woonfeiten uit Flevoland.

Zij gaan aan de slag met thema's als toegankelijkheid, veiligheid, kwaliteit, milieu en financiering.