Vlaamse overheid

Nieuwsbericht van de Vlaamse overheid van donderdag 23 maart 2006

Minister Moerman lanceert 'Jij bent Flanders' Future!'

Vandaag heeft Vlaams minister van Economie, Ondernemen, Wetenschap, Innovatie en Buitenlandse Handel Fientje Moerman het startschot gegeven voor een intensieve mediacampagne onder de noemer Jij bent Flanders' Future! De minister lanceert hiermee een oproep aan alle Vlamingen om in hun dagelijks leven creatief en innovatief te zijn. De campagne wordt georganiseerd door Flanders DC, de Vlaamse organisatie voor meer ondernemingscreativiteit.

Met een laagdrempelige campagne - die vanaf morgen op radio, tv en in diverse dag- en weekbladen verschijnt -maakt minister Moerman duidelijk dat innovatie niet iets is waar we af en toe aan moeten denken, maar een levensstijl moet zijn.

Al te vaak verwarren de mensen innovatie als iets dat enkel te maken heeft met onderzoek en ontwikkeling. De campagne 'Jij bent Flanders' Future' brengt tweeëntwintig rolmodellen in beeld die op hun eigen manier creatief en innovatief zijn. Zij tonen heel concreet aan dat innovatie geen 'ver van mijn bed' show is , legt minister Moerman uit.

Vlaanderen is een sterke sociaal-economische regio en heeft alle troeven in handen om de toekomst positief tegemoet te zien. Maar het welslagen van een innovatiebeleid hangt niet alleen af van de overheid. Alle mensen moeten doordrongen geraken van het belang ervan. Om alle Vlamingen te sensibiliseren en te overtuigen van het belang van deze initiatieven worden alle beleidsopties en acties rond economie, wetenschap en innovatie onder één noemer gebracht: Jij bent Flanders' Future!

Jij bent Flanders' Future heeft tot doel netwerken te stimuleren en iedereen te sensibiliseren rond technologie, wetenschap, creativiteit en innovatie. Vandaar dat bij deze campagne ook het middenveld nauw betrokken wordt. Vlaanderen bruist van immers van allerlei grote en kleine evenementen en initiatieven rond innovatie die vaak worden georganiseerd door deze verenigingen. Op de interactieve website www.jijbentflandersfuture.be vind je voorbeelden van creatieve Vlamingen en is een kalender opgenomen die de bezoeker wegwijs maakt in het ruime aanbod van evenementen rond creativiteit en innovatie.

Meer info

website Jij bent Flanders' Future!

campagne Jij bent Flanders' Future!

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Mevr. Annemie Nijs, woordvoerster van minister Moerman Tel.: 02-552 61 00
Gsm: 0475-77 26 93
E-mail: persdienst.moerman@vlaanderen.be

Dhr. Frank Beckx, persattaché minister Moerman Gsm: 0476-80 94 74

Lees meer op: http://www.vlaanderen.be/servlet/Satellite?cid=1143089331172&pagename=nieuwsberichten%2FNB_Nieuwsbericht%2FNieuwsbericht