Gemeente Hardenberg

Maart 2006 - Hardenberg krijgt college met drie wethouders

Hardenberg krijgt college met drie wethouders

Onderhandelingsdelegatie bereikt akkoord

Het nieuwe college van de gemeente Hardenberg wordt gevormd door de burgemeester en drie wethouders. Het gaat daarbij om Douwe Prinsse (CDA), Joost Liese (PvdA) en Jannes Janssen (CU). De onderhandelende partijen CDA, PvdA en ChristenUnie hebben daarover en over het collegeprogramma een accoord bereikt. Beide zaken worden volgende week aan de drie fracties ter goedkeuring voorgelegd.

De vertegenwoordigers van de drie onderhandelende partijen zijn ervan overtuigd dat de opdracht, die het gemeentebestuur voor de komende vier jaar heeft, met drie wethouders en de burgemeester moet kunnen worden uitgevoerd. Immers het fundament is in de afgelopen jaren gelegd: de nieuwe gemeente Hardenberg is in de vorige periode opgebouwd. Het beheer, ook financieel gezien, is op orde. De doelstellingen zijn, in samenwerking met de inwoners, geformuleerd in de toekomstvisie en het meerjarenprogramma. Het komt nu aan op actie en uitvoering. Verder bouwen, maar ook afmaken wat al in gang is gezet. Het nieuwe college krijgt daarbij voor de komende jaren een belangrijke rol als ambassadeurs. Ofwel: bestuurders die met de benen in de samenleving staan, een stevig netwerk onderhouden en dat ook verwachten van de ambtelijke organisatie, die een faciliterende rol speelt.

Drie wethouders
Al met al hebben bovenstaande overwegingen geleid tot de conclusie dat voor de komende jaren drie wethouders moeten worden benoemd. Dat worden de reeds zittende collegeleden Douwe Prinsse (CDA) en Joost Liese (PvdA) en nieuwkomer Jannes Janssen (CU).