Politie Flevoland

Vier rijbewijzen ingevorderd

Flevoland, 24-03-2006 o Het VerkeersTeam heeft donderdag van vier automobilisten het rijbewijs ingevorderd wegens hoge snelheidsoverschrijdingen.

Het VerkeerTeam controleerde op de Evenaar, de Tussenring en de Buitenring in Almere. Hier werden 64 automobilisten beboet omdat zij de autogordel niet droegen en 39 omdat zij te snel reden. Twee automobilisten kregen een bekeuring wegens niet-handsfree bellen tijdens het rijden en zes wegens overtredingen als gevaarlijk inhalen, bumperkleven, etc.

Een 36-jarige automobilist uit Arnhem werd op de Tussenring met de lasergun geklokt op 160 km/h, waar 80 is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Met de videosurveillanceauto werden nog eens zeven zware snelheidsovertredingen geconstateerd. Een 62-jarige automobilist uit Blaricum werd op de Oostvaardersdijk geklokt op 138 km/h; een 33-jarige automobilist uit Zeewolde reed op de Roerdompweg 148 km/h en een 44-jarige automobilist uit Loosdrecht haalde op de Vogelweg 149 km/h. Op al deze wegens geldt een snelheidslimiet van 80 km/h.

De drie automobilisten moesten ter plaatse hun rijbewijs inleveren.