Gemeente Weert

24 maart 2006

GEMEENTEARCHIEF ZOEKT FOTO'S OVER HANDEL EN BEDRIJVIGHEID

Voor het derde achtereenvolgende jaar wordt in het najaar van 2006 de fototentoonstelling "Weert Veranderd" georganiseerd in de Paterskerk aan de Biest in Weert. In 2004 was het thema het veranderde stadsbeeld binnen de singels van Weert en in 2005 stonden de singels en de voorpoorten centraal. Op de fototentoonstelling die vanaf 14 oktober aanstaande te zien is gaat het over de handel en bedrijvigheid in Weert vanaf het einde negentiende eeuw tot in de jaren zestig van de vorige eeuw. Daarvoor willen de men ook een beroep doen op particulieren. Gezocht worden afbeeldingen van minder bekende bedrijven en winkels in Weert.

De jaarlijkse expositie wordt georganiseerd door Art= ontwerp- en reclameburo, Stichting Paterskerk de Biest, de historische kring De Aldenborgh en het Gemeentearchief Weert. Ieder jaar worden er ca. 200 vergrotingen van foto's tentoongesteld. De samenstellers van de expositie, Wiel Nouwen, Frits Weerts en Bart Maes, zullen net als in voorgaande jaren een catalogus van getoonde fotoŽs maken.

Foto's van bedrijven en winkels
Het Gemeentearchief beschikt over fraaie afbeeldingen van bekende bedrijven in Weert, zoals van de Tricotagefabriek Beeren, de Limco en de Weerter Scheepsbouwmaatschappij. De organisatoren willen dit jaar echter ook een beroep doen op particulieren. Ze zijn op zoek naar afbeeldingen van minder bekende bedrijven en winkels in Weert. Iedereen die foto's beschikbaar wil stellen kan contact opnemen met Fransien Smeets van het Gemeentearchief Weert, tel. (0495) 575 472, e-mail f.smeets@weert.nl of met Frits Weerts, tel. (0495) 537 131, e-mail MACROBUTTON HtmlResAnchor frits.pop@wanadoo.nl of Wiel Nouwen, tel. (0495) 520 049, e-mail MACROBUTTON HtmlResAnchor w.nouwen@zonnet.nl. De geselecteerde foto's voor de tentoonstelling worden gescand, gepubliceerd in de catalogus en opgenomen in de fotocollectie van het Gemeentearchief. U krijgt de foto's onbeschadigd retour.

Opbrengst
De tentoongestelde vergrotingen worden te koop aangeboden. De opbrengst komt ten goede aan Stichting Paterskerk voor het onderhoud en de restauratie van de monumentale Paterskerk op de Biest.

Bijschrift foto:
Tewaterlating van een schip aan de Scheepsbouwkade gebouwd door de NV Weerter Scheepsbouwmij., begin jaren zestig. Fotocollectie Gemeentearchief Weert, inv. nr. L 532

2006.053 FS


---- --