Ingezonden persbericht


Persbericht

Landelijke start voor ondernemerschap in het basisonderwijs

~ bedrijfsleven zoekt aansluiting bij basisscholieren met BizWorld-programma ~

Amsterdam, 24 maart 2006 - vandaag is de landelijke licentie voor BizWorld getekend. Staatssecretaris Mark Rutte deed de aftrap tijdens een bijzonder evenement op de locatie van EURONEXT te Amsterdam. Vanaf nu is het BizWorld-programma, gericht op het stimuleren van ondernemerschap in het basisonderwijs, landelijk beschikbaar.

BizWorld is een programma, speciaal ontwikkeld voor leerlingen uit groep 8 van de basisschool, waarin ze spelenderwijs kennismaken met het ondernemerschap. De doelstelling is om al op jonge leeftijd het enthousiasme voor ondernemen te voeden en zo het aantal studenten dat na afronding van hun opleiding een eigen onderneming wil starten te doen stijgen. Het programma is oorspronkelijk opgezet door een ondernemer in de Verenigde Staten en de formule is in ons land al in gebruik in Noord-Brabant. Vanwege het grote succes is besloten het concept landelijk uit te rollen.

Het BizWorld-programma wordt volledig gedragen door het bedrijfsleven. Ondernemers kunnen een school 'adopteren' en hun kennis en ervaring tijdens het project meenemen naar het klaslokaal. Op die manier krijgen de leerlingen de kans om praktische vaardigheden op te doen, die in het reguliere onderwijsprogramma minder aan bod komen. Zaken als productontwikkeling, financiering, productie, marketing en verkoop komen allemaal tijdens het traject aan bod en waar mogelijk worden relevante bedrijfsbezoeken georganiseerd, om nog meer van de praktijk op te doen.

"Het aantal starters ligt in Nederland beduidend lager dan in andere landen en als ondernemer vind ik dat zorgwekkend", aldus Eric van Schagen, bestuursvoorzitter van Simac, één van de sponsors van BizWorld. "Ik vind het belangrijk mijn enthousiasme voor ondernemen over te dragen en ik hoop dat we dat dankzij de landelijke uitrol van het programma op nog veel grotere schaal kunnen gaan doen."

Mark Rutte, staatssecretaris van OC&W voegt tot slot hier aan toe: "Bijna elk kind wil wel de baas spelen. Maar als ze later echt 'eigen baas' kunnen worden, haken ze af. Dát moeten we dus voorkomen."

(331 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Lilian van Tongerlo bij LEWIS Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: lilianv@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com