Time : 11:25:05
Date : 24 March 2006
Sender Name: Koninklijke Vlaamse Ingenieursvereniging (K VIV)

'Uit het hart gegrepen' van Dillis Van Valckenborgh wint K VIV-Ingenieursprijzen

Prijs voor de communicatieve én maatschappelijk bewuste ingenieur

Op donderdag 23 maart werden voor de 64ste keer de K VIV-Ingenieursprijzen uitgereikt. De zeven kanshebbers presenteerden hun werk voor het grote publiek en de jury, waaronder voor het eerst ook wetenschapsjournalisten zetelden. De pikante humor van het duo Dufraing & De Wit zorgde voor de nodige hilariteit tussen de presentaties door. Plaats van gebeuren was Zaal Oehoe van de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van de Universiteit Gent.

Uiteindelijk riep de jury Dillis Van Valckenborgh met 'Uit het hart gegrepen' uit als winnares. De aanwezigen in de zaal konden voor het eerst ook hun eigen favoriet kiezen. De Publieksprijs was voor Philippe Tassin met 'Negatieve materialen verleggen de grenzen van de fotonica'. En nog: vijf gelukkigen wonnen een gratis opleiding van
het Technologisch Instituut.

Over de K VIV-Ingenieursprijzen
Ieder jaar bekroont de Koninklijke Vlaamse Ingenieursvereniging (K VIV), de vereniging voor universitair ingenieurs, de beste eindwerken van pasafgestudeerde ingenieurs. Deelnemers hebben hun eindwerk omgevormd tot een vlot leesbaar artikel en verdedigd voor een uitgebreide jury en het grote publiek. De nadruk van de K VIV-Ingenieursprijzen ligt op de communicatievaardigheden van de deelnemers en de sociale dimensie van het werk. Dit zijn factoren die steeds belangrijker worden binnen het ingenieursberoep. De prijzen geven een ruimere dimensie aan het wetenschappelijke karakter van de werken én de winnaars krijgen een extra duwtje in de rug bij het opstarten van de loopbaan.

EERSTE PRIJS, 2000 EUR:
Dillis Van Valckenborgh
Uit het hart gegrepen...
Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen Universiteit Gent Promotoren: prof.Dr.ir. S. De Smet en prof.Dr. G. Van Nooten

TWEEDE PRIJS, 1250 EUR:
Philippe Tassin
Negatieve materialen verleggen de grenzen van de fotonica Faculteit Ingenieurswetenschappen Vrije Universiteit Brussel Promotor prof. Dr. I. Veretennicoff

DERDE PRIJS, 625 EUR:
Griet De Backer & Tina Mertens
Golfenergie op het Belgisch Continentaal Plat: droom of werkelijkheid?
Faculteit Ingenieurswetenschappen Universiteit Gent Promotor: prof.Dr.ir. J. De Rouck

De volledige artikels staan op
http://www.kviv.be/GSV/PrWinn2005.html.

Meer weten of een interview plannen met een winnaar of laureaat? Saskia Poppelier
Communicatieverantwoordelijke
Koninklijke Vlaamse Ingenieursvereniging
K VIV vzw - Ingenieurshuis
Desguinlei 214 - B-2018 Antwerpen
Tel.: +32 (0)3 260 08 53 - 0498 904 952
Fax: +32 (0)3 216 06 89
e-mail: saskia.poppelier@kviv.be
www.kviv.be
www.ti.kviv.be

Over de K VIV:
De K VIV werd opgericht in 1928 en verdedigt de belangen van universitair ingenieurs. De vereniging telt ongeveer 10.200 individuele leden. In de loop der jaren is de K VIV uitgegroeid tot een stevig gestructureerde en steeds actievere vereniging die nu ook op Europees vlak een voortrekkersrol speelt. De K VIV is erkend als de Vlaamse vertegenwoordiger van bio- en burgerlijk ingenieurs. De werking steunt op de belangeloze inzet van een duizendtal leden die borg staan voor voortdurende vernieuwing, creativiteit en kwaliteit.

URL: http://www.kviv.be Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Link to Press Release - NL