Socialistische Partij

Irrgang en Gerkens willen opheldering over veiligheid Schiphol

24-03-2006 * De SP wil een toelichting van de regering op de conclusie van de Onderzoeksraad dat sprake is van een structureel veiligheidstekort op Schiphol. De Raad van Pieter van Vollenhoven kwam gisteren met kritiek op de manier waarop wordt ingespeeld op slechte weersonstandigheden op Schiphol.

Aanleiding voor de uitspraak is een onderzoek naar de oorzaken van het in de slip raken van een vliegtuig van EasyJet. De Raad had al eerder soortgelijke kritiek op Schiphol en spreekt nu van een structureel veiligheidsprobleem.

SP-Kamerleden Irrgang en Gerkens hebben minister Remkes en staatssecretaris Schultz opheldering gevraagd over de situatie op Schiphol. Irrgang: "Het is verontrustend dat Schiphol is gewaarschuwd maar onvoldoende maatregelen heeft getroffen. Dit terwijl gladheid simpel te bestrijden is."

Al eerder vroeg Irrgang minister Remkes hoe het kabinet omgaat met de adviezen van de Raad. Zo heeft hij nog steeds geen reactie gekregen op eerer Kamervragen over de conclusie van de Raad dat de hulpverlening rond Schiphol bij rampen met grotere vliegtuigen en HSL-treinen niet op de orde is. Hij heeft deze week de minister daarom opnieuw gevraagd welke maatregelen hij heeft getroffen om deze tekortkoming weg te werken.