Ingezonden persbericht


Kritische professoren in Europoort Kringen

De fabriek van de toekomst is efficiënt, schoon en compact en kan lange tijd zonder onderhoud. Maar bestaande industriële installaties zijn met outputsturing nog aanzienlijk beter te benutten, meent prof.dr. Klaas Smit.

In het maartnummer van het industrieel managementmagazine Europoort Kringen staat een interview met de hoogleraar Industrial Engineering & Management aan de TU Delft, die van mening is dat industrieel onderhoud vaak weinig prestatiegericht is. Niet alleen innoveren dus, maar ook verbeteren.

Eveneens in dit nummer een artikel over de Europese IPPC-Richtlijn, volgens welke bedrijven vanaf 1 november 2007 ook voor hun bestaande industriele installaties verplicht zijn de best beschikbare milieutechnieken toe te passen. Over deze richtlijn Integrated Pollution Prevention and Control, die reeds tien jaar geleden is vastgesteld, bestaat echter nog veel onduidelijkheid.

Minister Dekker van VROM dreigt de leiding over de ruimtelijke ordening uit handen te geven, aldus Professor Arnold Heertje in zijn vaste column in Europoort Kringen. Hij voorziet een 'Betuwelijneffect' in haar voornemen lagere overheden meer vrijheid te geven in de toewijzing van bouwlocaties. Heertje is er niet gerust op dat de nationale planbureaus tegenwicht kunnen bieden aan deze in zijn ogen desastreuze ontwikkeling.

Ook in deze Europoort Kringen een interview met Herman van der Most, de broer van de grondlegger van het gelijknamige concern. Het bedrijf heeft in Nederland een nieuw all-in concept voor vakbeurzen in de markt gezet en steekt daarmee de RAI en Ahoy naar de kroon.

Veel nieuws en kritische informatie dus in dit maartnummer van dit onafhankelijke Rotterdamse managementmagazine.

Industrieel management magazine Europoort Kringen
Postbus 3305
3005 EB Rotterdam
telefoon 010 4613000
email: redactie@europoortkringen.nl


---- --