Ingezonden persbericht



---


PERSBERICHT

Betaald solliciteren in Polen

Groningen, 24 maart 2006 - De actie waarbij sollicitanten per minuut betaald worden, gaat ICT-dienstverlener Wisdom nu ook toepassen in Polen. Het bedrijf loopt hiermee vooruit op het verwachte kabinetsbesluit waarmee de grenzen voor werknemers uit de nieuwe Oost-Europese lidstaten per 1 mei volledig open gaan. Wisdom vindt dit besluit belangrijk voor haar verdere groei omdat het nog steeds moeite heeft voldoende ervaren programmeurs te vinden. In Nederland zijn door de actie weliswaar al 12 programmeurs geworven maar het bedrijf heeft meer mensen nodig. Er is gekozen voor Polen gezien de grote beschikbaarheid van universitair geschoolde ICT'ers en het feit dat het in de Poolse cultuur gebruikelijk is om te reizen voor het werk. Een Pools bureau zal de wervingscampagne begeleiden. De actie is uitdrukkelijk niet bedoeld om huidig personeel te vervangen door Polen. Poolse medewerkers worden ingeschaald in de bestaande salarisschalen op basis van de bestaande criteria. Het is de bedoeling om in Polen alleen de allerbeste Java en .Net programmeurs te selecteren uit een naar verwachting grote groep geĂŻnteresseerden. Wisdom zal deze top-programmeurs verder opleiden door middel van een trainingsprogramma gericht op haar werkwijze en op de Nederlandse taal en cultuur. Ook in Nederland blijft Wisdom verder zoeken naar ervaren mensen. Wisdom wacht overigens nog op duidelijkheid van de belastingdienst met betrekking tot de fiscale positie van een uitbetaling aan sollicitanten in Nederland.

Al langere tijd heeft Wisdom veel vacatures voor ervaren Java en Microsoft .Net programmeurs. Het lukt niet om deze op de traditionele manier voldoende snel in te vullen. De orderportefeuille groeit sneller dan het aantal geworven nieuwe medewerkers. Wisdom betaalt sollicitanten die in het profiel passen vijf euro voor iedere minuut dat het sollicitatiegesprek duurt. Tijdens het gesprek houdt een grote klok de tijd en daarmee de verdiensten van de sollicitant bij. Het is voor het uit te betalen bedrag niet van belang of de sollicitant wordt aangenomen of afgewezen. De actie heeft tot nu toe geleid tot uitzonderlijk veel bezoeken aan de speciale website www.betaaldsolliciteren.nl en tot vele honderden opgestuurde CV's. Tot nu toe laten de gesprekken zien dat de sollicitanten serieus zijn. Een aantal heeft het verdiende geld over laten maken naar een goed doel.

Over Wisdom
Wisdom heeft 11 jaar ervaring met het realiseren van geavanceerde e-businessoplossingen voor zowel grote als middelgrote organisaties. Wisdom is gespecialiseerd in applicatieontwikkeling en systeemintegratie op het Java/J2EE en het Microsoft .Net-platform. Deze twee platformen vertegenwoordigen de belangrijkste technologische stromingen in de IT-wereld. Met 60 medewerkers is Wisdom groot genoeg om professionele, grootschalige oplossingen te realiseren en klein genoeg om flexibel en klantgericht te opereren. Wisdom richt zich op een zevental gebieden, te weten portals, intranet en extranet, mobile solutions, content management, document management, workflow management en e-commerce.

Samen met zusterorganisatie The Missing Link, specialisten in interaction design, maakt Wisdom onderdeel uit van de Wisdom Groep. Tot de klantenkring behoren onder andere KPN, Shell, Dell, Versatel, IZA VGZ, diverse grote ziekenhuizen, gemeenten en ministeries en het Groninger Museum. Voor meer informatie: www.wisdom.nl