Provincie Zuid-Holland

Reparatie N 228 vrijwel zonder afsluiting

Reparatie van de provinciale weg N 228 in Haastrecht kan vrijwel zonder algehele afsluiting. Daardoor duren de werkzaamheden wel wat langer, maar is de overlast minder groot. Voor vrachtverkeer is de weg ter hoogte van de verzakking verboden terrein. Omleidingen staan aangegeven. Helemaal zonder afsluiting is herstel niet mogelijk, maar dit zal zoveel mogelijk in het weekend of nacht gebeuren.

Eind vorige week constateerden medewerkers van de provincie een onregelmatigheid in het wegdek. Vanaf dat moment is de plek nauwlettend in de gaten gehouden, maar kon niet worden voorkomen dat er een ernstige verzakking optrad. Zuid-Holland werkt nu aan een plan voor herstel van de weg. Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer gebruik blijven maken van de weg, uitgezonderd vrachtverkeer. Het verkeer wordt met een verkeerslichten installatie om en om over een rijbaan geleid. Dit kan dan leiden tot vertragingen. Voor het vrachtverkeer wordt een omleiding ingesteld tussen Gouda en Oudewater over de N 207 - N 210 - N 204 (Bergambacht - Schoonhoven - Montfoort).

De verzakking is op het eerste gezicht vergelijkbaar met de problemen die op de N 210 spelen. Ook die weg door de Krimpenerwaard ligt in een betonnen bak en is onderheid. Informatie hierover is te vinden op www.n210.nl

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22