Time : 12:31:04
Date : 24 March 2006
Sender Name: Standaard Boekhandel

Standaard Boekhandel dankt klanten voor honderdste winkel

Standaard Boekhandel dankt klanten voor honderdste winkel Zaterdag 25 maart: 2 boeken kopen = derde boek gratis

Standaard Boekhandel viert vrijdagavond 24 maart met een feestelijke receptie de opening van zijn honderdste winkel in het Vlaams-Brabantse Merchtem. Deze opening vormt voor het bedrijf een belangrijke mijlpaal in zijn eigen geschiedenis.

De geschiedenis van Standaard Boekhandel gaat terug tot 1919 en de ontwikkeling van het bedrijf verliep niet altijd probleemloos. Met het faillissement van de krant De Standaard, in 1976 kwam ook Standaard Boekhandel in moeilijkheden. Gelukkig bood het internationale concern Bührmann-Tetterode toen redding. In 1984 toen de huidige afgevaardigd bestuurder Frans Schotte aan het hoofd van de onderneming kwam, was het bedrijf zwaar verlieslatend en telde het 24 winkels.
Vandaag zijn de resultaten toonaangevend voor de retailsector en is het bedrijf opnieuw volledig in Vlaamse handen.

De positieve evolutie van het bedrijf kan worden samengevat in een aantal succesfactoren.

- Groei van het aantal verkooppunten met als resultaat een winkelnetwerk dat door iedere Vlaming bereikbaar is in zijn eigen leefomgeving.

- Gemengde structuur waarin winkels enerzijds worden uitgebaat in eigen beheer en anderzijds door zelfstandige uitbaters
- Uitbouw van een sterke centrale organisatie en automatisering
- Keuze voor de beste locaties in de verschillende steden en gemeenten

- Uitbreiding van de gemiddelde winkeloppervlakte van 120 naar meer dan 200 vierkante meter

- Marketingcommunicatie gericht op shopping experience
- Laagdrempelige winkels met een breed boekenassortiment, DVD's, cd-roms, kranten en tijdschriften, wenskaarten,...
- Structurele partnerships met leveranciers en mediapartners
- Bekwame en gemotiveerde medewerkers en zelfstandige uitbaters Maar natuurlijk ook en niet in de laatste plaats een ruime groep van trouwe klanten.

Standaard Boekhandel wil zijn klanten bedanken op zaterdag 25 maart. Die dag stuurt Standaard Boekhandel 20 fotografen op pad naar al zijn vestigingsplaatsen, klanten die worden gefotografeerd kunnen in de prijzen vallen.
Ook wie niet direct in de prijzen valt, is zeker van winst want wie op zaterdag 25 maart twee boeken koopt, ontvangt het derde boek gratis.

Ook na de opening van de honderdste winkel wil Standaard Boekhandel niet meteen op zijn lauweren rusten. Binnen de huidige formule zien we nog groeimogelijkheden tot 115 a 120 winkels in Vlaanderen en Brussel. Daarna zijn we inzake groei aangewezen op alternatieven als niche - boekhandels, samenwerking met andere retailers binnen shop in de shop concepten en nieuwe vestigingen in baanwinkelomgevingen...

Voor meer informatie kan u zich wenden tot:

Daniël Dullers, directeur marketing
03/760.32.57
0477/49.74.63

URL: http://www.standaardboek.be Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Link to Press Release - NL