Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Proef met gratis NS vervoer in verband met weekendafsluitingen bij Bergen op Zoom

In verband met de geplande weekendafsluitingen bij Bergen op Zoom wordt de A58/A4 tussen knooppunt Markiezaat en knooppunt Zoomland richting Roosendaal volledig afgesloten. In samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen biedt Rijkswaterstaat als proef op zaterdag en zondag op het traject Vlissingen - Roosendaal v.v. gratis treinvervoer aan. Op dit traject zal niet worden gecontroleerd.

Schema onderhoudswerkzaamheden A58 / A4 bij Bergen op Zoom:
o Vrijdag 24 maart 21:30 uur tot en met maandag 27 maart 05:30 uur
o Vrijdag 31 maart 21:30 uur tot en met maandag 3 april 05:30 uur
o Vrijdag 7 april 21:30 uur tot en met maandag 10 april 05:30 uur


In het kader van Groot Onderhoud 2006 voert Rijkswaterstaat op de A58/A4 in West-Brabant onderhoudswerkzaamheden uit. De werkzaamheden worden voornamelijk tijdens de weekenden uitgevoerd en hebben grote gevolgen voor de omgeving. Het verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met een langere reistijd.

Ter compensatie en om verkeershinder zoveel mogelijk tegen te gaan, biedt Rijkswaterstaat bij wijze van proef gratis treinverkeer aan op het traject Roosendaal - Vlissingen op de volgende dagen:
o Zaterdag 25 maart en zondag 26 maart
o Zaterdag 1 april en zondag 2 april
o Zaterdag 8 april en zondag 9 april
Voor het traject Vlissingen-Roosendaal hoeven reizigers in beide richtingen niet in het bezit te zijn van een geldig vervoersbewijs. Reizigers die reeds een kaartje hebben gekocht of over een abonnement beschikken voor dit traject, ontvangen geen restitutie.

Bovengenoemde werkzaamheden zijn onder voorbehoud van weersomstandigheden. Bij vorst of regenval kan niet gewerkt worden. Dan is er ook geen sprake van gratis treinvervoer.

Informatie voor de gebruiker
Weggebruikers worden zo goed mogelijk geïnformeerd over de werkzaamheden en de omleidingroutes. Rijkswaterstaat verspreidt hiertoe een persbericht en verstrekt informatie via de reguliere kanalen:

- het gratis telefoonnummer 0800-8002 (Landelijke Informatielijn Rijkswaterstaat)

- teletekst pagina's 730, 731 en 732

- www.reistijdenzuid.nl en www.vanAnaarBeter.nl

In 2006 en 2007 werkt Rijkswaterstaat meer aan de weg dan normaal. Dat betekent dat weggebruikers vaker met wegwerkzaamheden op rijkswegen krijgen te maken. Het gaat om zo'n 200 projecten, van groot onderhoud, verbreding en aanleg van wegen, kleine asfaltwerkzaamheden tot het vernieuwen van bruggen en viaducten. Dit is nodig om de veiligheid op de weg en de doorstroming van het verkeer ook in de toekomst te waarborgen. De minister van Verkeer en Waterstaat heeft tot en met 2010 in totaal 600 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor werkzaamheden aan de rijkswegen.
Tijdens de werkzaamheden is Rijkswaterstaat er alles aan gelegen om de hinder en de overlast voor weggebruikers zo beperkt mogelijk te houden en het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen. Dit gebeurt onder andere door omleidingroutes in te stellen en weggebruikers duidelijk te informeren. Weggebruikers kunnen voor actuele informatie over wegwerkzaamheden en de te verwachten hinder onder meer terecht op de website www.vananaarbeter.nl en de landelijke informatielijn 0800-8002.