Socialistische Partij


De Tribune * jaargang 42, nr. 3 * maart 2006

Voorpagina

* Het Nederlandse platteland staat onder druk. Veel boeren stoppen en armoede onder boeren is allang geen witte raaf meer. Sommigen gooien het roer om: biologische boeren boren nieuwe markten aan en "integraal denken" is de nieuwe trend. "De balans moet terug op de boerderij." Een bericht uit het buitengebied.
* Geen land in Europa waar de keuken zo verpauperd is als Nederland, meent de gastronoom Johannes van Dam. De voedselindustrie heeft mensen geconditioneerd om kant-en-klare producten uit de supermarkt te kopen. Een gesprek over smaak en de invloed van de commercie.

* "Groot waren we al, in veel kleinere gemeenten. Groot zijn we nu ook, in veel grote steden van ons land," zei Jan Marijnissen op de verkiezingsavond van 7 maart. Cijfers, commentaren, analyses. En een reportage uit Amsterdam, waar de Tribune op 6 en 7 maart op pad ging met Remine Alberts. "Een droom gaat in vervulling."
* Jong in de SP: Pim Siegers

* Column Jan Marijnissen: Dinsdag 7 Maart: wat een dag!

De echte Tribune is veel dikker en veel mooier! Wil je een jaar lang de Tribune in huis voor slechts 13 euro? Vul dan het aanvraagformulier in! Zie het origineel