Gemeente Tilburg

Datum
24 maart 2006

Actieve aanpak armoede in Tilburg

Binnen honderd dagen moet een taskforce met mensen uit de praktijk, wetenschap, bedrijfsleven en politiek in Tilburg een deltaplan opstellen waarmee armoede bestreden wordt. De beoogde Tilburgse coalitiepartijen PvdA, CDA en Groen Links waren het hier vrijdagmiddag met elkaar over eens tijdens hun openbare onderhandelingen. De drie kwamen eerder die dag overeen om verder te gaan als bestuurspartners. Ze onderhandelen momenteel - vaak in het openbaar - over hun algemeen beleidsplan.

De beoogde partners willen sterk inzetten op armoedebestrijding. Daartoe willen ze samen met de gemeenteraad een taskforce aanstellen die een breed maatschappelijk perspectief heeft op de bestrijding van armoede in de stad. De taskforce diept hierbij met nadruk ook haar kennis op bij de mensen die zelf in een moeilijke situatie verkeren. De beoogde coalitiepartijen hebben de volle bereidheid om te investeren in het actieprogramma dat de taskforce voor gaat leggen. Binnen 100 dagen vanaf de start van het nieuwe college moet dit programma er liggen.

Het huidige armoedebeleid willen de coalitiepartners in ieder geval doorzetten en uitdiepen. Het is de bedoeling dat de taskforce hier een breed perspectief aan toevoegt door alle partners in de stad bij het proces te betrekken en actie te ondernemen op hun expertise. Onderdelen die hierbij aan bod komen zijn onder meer achtergrond van armoede, maar ook activering, participatie en juiste inzet van middelen.

Voor de pers:
Frans Slangen, voorzitter coalitiebesprekingen, 06 53303113
Jan Hamming, lijsttrekker PvdA, 06-51231609
Gon Mevis, lijsttrekker Groen Links 06-51231595
Els Aarts, lijsttrekker CDA, 06-53894842

---- --

Gemeente Tilburg

Bezoekadres
Stadhuisplein 130

Postadres
Postbus 90155
5000 LH Tilburg

Doorkiesnummer
013 542 90 37