Gemeente Tilburg

Datum
24 maart 2006

Gratis openbaar vervoer voor Tilburgse ouderen

Beoogde coalitiepartners tevens akkoord over meer gebruik Nightliner en topticket

Zo snel mogelijk gratis openbaar busvervoer voor ouderen, en vaker inzet van de Nightliner en het Topticket (voor 50 eurocent busvervoer van en naar het centrum van Tilburg). De beoogde Tilburgse coalitiepartijen PvdA, CDA en Groen Links waren het hier vrijdagmiddag met elkaar over eens tijdens hun openbare onderhandelingen. De drie kwamen eerder die dag overeen om verder te gaan als bestuurspartners. Ze onderhandelen momenteel - vaak in het openbaar - over hun algemeen beleidsplan.

Met het gratis vervoer van ouderen wil de beoogde coalitie vijfenvijftigplussers in de stad meer bewegingsvrijheid in de stad geven en autogebruik terugdringen. De Nightliner is met name bedoeld voor jongeren die Žs nachts na het uitgaan veilig en makkelijk naar huis willen. Het Topticket wordt ingezet om autogebruik van en naar het stadscentrum te verminderen, met name op ĀŽwinkeldagenĀŽ, zoals zaterdag, koopzondag en donderdagavond.

Tevens geven de partners aan te willen onderzoeken of gratis treinreizen binnen de drie NS-stations in Tilburg mogelijk te maken. Daarnaast kijkt de coalitie naar eventuele financiƫle haalbaarheid van algeheel gratis busvervoer. Of dat gaat gebeuren hangt af van de financiƫle consequenties. Ook willen de partners de gebruikersorganisaties van het openbaar vervoer consulteren.

Contactpersonen:
Frans Slangen (voorzitter coalitiebesprekingen), 06 53303113
Jan Hamming (lijsttrekker PvdA) 06 51231609,
Els Aarts (lijsttrekker CDA) 06 53894842
Gon Mevis (lijsttrekker Groen Links) 06 51231595

---- --

Gemeente Tilburg

Bezoekadres
Stadhuisplein 130

Postadres
Postbus 90155
5000 LH Tilburg

Doorkiesnummer
013 542 90 37