Gemeente Berkelland


Garantstelling mogelijk voor accommodaties sportverenigingen

Afbeelding bij documenten

Burgemeester en wethouders van Berkelland hebben besloten onder voorwaarden in te stemmen met garantstelling voor leningen van sportverenigingen. In het treasurystatuut (dat is het gemeentelijk document met spelregels voor financiering) is deze mogelijkheid nu opgenomen.

De mogelijkheid van het verstrekken van garantstelling voor financiering van verenigingsaccommodaties is in beeld gekomen in het verloop van het harmonisatie- en bezuinigingstraject sportsubsidies.

Sport levert een belangrijke bijdrage aan de Berkellandse samenleving. Met de garantieverlening beogen burgemeester en wethouders aanvullend op de bestaande investeringssubsidieregeling te bevorderen dat sportverenigingen investeringen doen om hun verenigingsvoorzieningen op kwalitatief goed niveau te houden.

Er is gekozen voor een koppeling van de gemeentelijke garantstelling aan de mogelijkheden en voorwaarden van de Stichting Waarborgfonds Sport (kortweg SWS). De voorwaarden van SWS zijn te downloaden van de website www.sws.nl

De gemeentelijke medewerking zal bestaan uit een evenredige garantiestelling die ten hoogste 50% van het te lenen bedrag met een maximum van 226.890,00 per aanvraag bedraagt.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer F. Evers, contactfunctionaris Gemeentewinkel, telefoon 0545-250 520.

Mutatiedatum
24/03/2006
Trefwoorden Sport