Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555144

24 maart 2006

(

Grote controle zwaar vervoer

Op vrijdag 24 maart heeft de politie Twente samen met de douane, Koninklijke Marechaussee, Inspectie van Verkeer en Waterstaat, Algemene Inspectie Dienst een grote verkeerscontrole gehouden. De controle vond plaats van 5.30 uur tot 12.00 uur op de Rijksweg N 36 tussen Vriezenveen en Westerhaar op de parkeerplaats Hazenpad. De controle was met name gericht op zwaar vervoer; vervoer van afval, dieren en mest, belading en gewicht, dieselvoertuigen en aanhangwagens. Tevens werd gelet op de technische staat, de rij- en rusttijden en moesten bestuurders een blaastest afleggen.

Door motorrijders van de Politie Twente werden er selectief vrachtwagens naar de parkeerplaats gedirigeerd. In totaal werden er 67 vrachtwagens gecontroleerd. Vijftien vrachtwagens werden gewogen, vier voertuigen hadden teveel lading. Tevens werden er drie bestuurders bekeurd voor het niet handheld bellen. Een bestelauto miste een wielbout en een aanhangwagen reed zonder kentekenplaat.
De vrachtwagen van een Tsjechische chauffeur werd stilgezet met een ketting om zijn stuur omdat dat tachograafschijf niet klopte.

Met een vaste radaropstelling en de lasergun werden 5050 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 50 bestuurders reden te snel. De hoogst gemeten snelheid was 127 km alwaar je 100 mag.

Meer informatie?
Bel Chantal Westerhoff,
Tel. 053-4555144

-----------------------