Nederland Schoon: Tilburgse kinderen en winkeliers aan de slag

Stichting nederland schoon

http://www.nederlandschoon.nl

Week van Nederland Schoon: Tilburgse kinderen en winkeliers steken handen uit de mouwen

Tevens vertolking anti-zwerfafvallied door Jeugdmusical Amsterdam

Tilburg, 24 maart 2006 - In Tilburg staken kinderen van basisschool den Bijstere vandaag de handen uit de mouwen. Zij trotseerden de regen en maakten de omgeving van het Besterdplein schoon. Daarnaast werden er door wethouder Loet Visschers aan winkeliers rond het plein extra afvalbakken uitgereikt. De bijeenkomst vond plaats in het kader van de Week van Nederland Schoon. Deze wordt dit jaar voor de vierde maal georganiseerd. Gemeenten laten daarin voorbeelden van hun lokale zwerfafvalaanpak zien. SBS6-presentatrice Cilly Dartell is het gezicht van de Week. Ook dit jaar worden zijn vijf steden bezocht: Rotterdam, Haarlem, Arnhem, Zwolle en Tilburg. De Week van Nederland Schoon wordt dit jaar voor het eerst afgesloten met de Landelijke Opschoondag op 25 maart a.s. Op deze dag steken vrijwilligers in 71 gemeenten door heel Nederland de handen uit de mouwen voor een schone leefomgeving. Hierbij worden zij ondersteund met materialen van NederlandSchoon.

Voorafgaand aan de opschoonactie verzorgde de Stichting Jeugdmusical Amsterdam een vertolking van een anti-zwerfafvallied. Dit lied is speciaal voor de Week van Nederland Schoon gecomponeerd door Clous van Mechelen. Ook de percussieband Art in Rhythm die de hele week met NederlandSchoon meereist, gaf in Tilburg een optreden.

Wij nodigen u van harte uit om ook op de laatste dag in de week aanwezig te zijn. Dit is tevens de Landelijke Opschoondag. NederlandSchoon is zelf aanwezig in Schoonhoven. Na toespraken van onder andere de wethouder en diverse optredens, gaan bewoners, winkeliers en schoolkinderen aan de slag voor een schone stad.

Stichting Nederland Schoon
Stichting Nederland Schoon is in 1991 opgericht door het bedrijfsleven, de overheid en belangenorganisaties als de ANWB. NederlandSchoon zet zich in voor de preventie en bestrijding van zwerfafval.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marielle van Aggelen, directeur Nederland Schoon, telefoon: 06- 53851384 of 070-3042080.