Gemeente Gilze en Rijen


24 maart 2006
Hulten krijgt lintbebouwing aan de Oude Baan

Het college heeft besloten de in november 2005 vastgestelde Startnotitie Hulten aan te passen en in het studie- en plangebied uit te gaan van lintbebouwing aan de noord- en zuidzijde van de Oude Baan en wel vanaf de Broekdijk in oostelijke richting tot aan de Hulteneindsestraat.

Dit naar aanleiding van reacties van bewoners tijdens de informatieavond én de wens van het college om zo snel mogelijk tot het bouwen van woningen over te kunnen gaan. Het college heeft nog een tweetal malen overlegd over dit plan om het op een aantal punten aan te passen. Nu is tot definitieve besluitvorming overgegaan.

Tot 2020 zullen er gefaseerd dertig tot veertig woningen worden gebouwd, wat neerkomt op drie tot vier woningen per jaar. De oorspronkelijke ambitie van tachtig woningen wordt op korte termijn niet haalbaar geacht, maar blijft voor de toekomst wel overeind. De bedoeling is dat de bouw van de resterende woningen over een langere termijn (na 2020) wordt gespreid. Dit past ook beter bij de kleinschaligheid van de huidige kern.
Top