Akon en Christian Walz op tweede editie TMF Smash Festival

Mojo concerts

http://www.mojo.nl

Zaterdag 25 maart vindt in de Amsterdamse Melkweg de tweede editie plaats van het TMF Smash Festival met live optredens van Akon, Christian Walz, Simon Webbe, IOS, Ninthe en Yes-R. De presentatie is in handen van Birgit. Naast deze concerten is er op het TMF Smash Festival ook een oldskool arcade, sign centre en food village. De voorverkoop begint zaterdag aanstaande om 10.00 uur.

De van oorsprong Senegalese rapper Akon scoorde grote hits met 'Lonely' en 'Locked Up'. Op zijn nieuwe single 'Ghetto' doen de rappers Ali B en Yes-R mee. Tijdens zijn concert vorig jaar in Nighttown bleek Akon ook live een ware sensatie te zijn.

De singer/songwriter Christian Walz is in zijn thuisland al een grote artiest met tal van hits en prijzen op zijn naam en nu is de rest van Europa aan de beurt. Met de hit 'Wonderchild' heeft de eerste stap in die richting gezet.

De Engelse Simon Webbe heeft vorig jaar de succesvolle band Blue achter zich gelaten en zijn eerste solo album 'Sanctuary' uitgebracht. Dat leverde hem met de single 'Lay Your Hands' meteen een grote hit op, maar ook de nieuwe single 'No Worries' scoort goed. Op het TMF Smash Festival geeft Webbe een akoestisch concert.

IOS scoorde, toen nog als Is Ook Schitterend, in 1997 een grote hit met 'Voltooid Verleden Tijd'. Vorig jaar verscheen het vierde album onder de naam IOS waarop ook de hit 'Hoe Het Voelt' te vinden is. In de tussentijd is de band gegroeid tot een live formatie van formaat. Recent verscheen de nieuwe single 'Uit De Schaduw'.

De Nederlandse zangeres Ninthe is de eerste artiest uit TMF's kweekwijver. Hoewel het grote publiek haar vooral kent als de zangeres van Zinloos van Lange Frans en Baas B, stond Ninthe met haar band vorig jaar ook in finale van de Grote Prijs van Nederland. Haar eerste single 'Thank you' komt deze week uit.

Van Yes-R, winnaar van de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland, verscheen onlangs zijn eerste album: 'Mijn Pad'. Hierop zijn de singles 'Fissa', 'Mijn Pad' en de nieuwe single 'Mammie' te vinden. Vorig jaar was Yes-R al in de hitlijsten te vinden met zijn neef Ali B en Brace met 'Leipe Mocro Flavour'.

De eerste editie van het TMF Smash Festival vond plaats op 2 oktober 2005 met Sugababes, Lucie Silvas, Lange Frans & Baas B, Liset Alea, Hind, Brace en Racoon.

Wella New Wave presents
TMF Smash
Akon, Christian Walz, Simon Webbe, IOS, Ninthe en Yes-R

Zaterdag 25 maart 2006
De Melkweg - Amsterdam
Entree: EUR 20 (excl. servicekosten)
Aanvang: 17.00 uur, einde 22.00 uur

Kaartverkoop start aanstaande zaterdag om 10.00 uur door Ticket Service via de grotere postkantoren, de grotere Free Record Shops, VVV's en GWK's, AUB Ticketshop, 0900-3001250 (45 ct.p.m), www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.

Noot aan de redactie (