Goois Jazz Festival in Naarden voor het Liliane Fonds

Liliane fonds

's-Hertogenbosch, 10 februari 2006

23e Goois Jazz Festival Naarden ten bate van het Liliane Fonds Zaterdag 25 maart a.s. om 20.00 uur in het Spant! te Bussum

Speciale gasten
Het één na grootste indoor Jazz Festival van Nederland, het Goois Jazz Festival wordt voor de 23e keer georganiseerd in het Spant! Te Bussum. Niet alleen het theater Spant! kreeg een nieuwe uitstraling, ook de organisatie van het Goois Jazz Festival slaagde erin de muzikale invulling een nieuw gezicht te geven. Het belooft een schitterende avond te worden met een groot aantal artiesten, waaronder Toots Thielemans, Karin Bloemen en the Buzz Brothers, The Resurrection Singers en Rob van Kreeveld met zangeres Lydia van Dam. Bovendien brengt de jonge Amsterdamse band Room Eleven een mix ten gehore van funky blues, soul en jazz.

Toots Thielemans
Toots Thielemans en zijn band, bestaande uit Karel Boehlee, Hein van de Geyn en Hans van Oosterhout staan prominent op het programma. Toots is dan net terug uit de Verenigde Staten waar hij op 16 maart in de Carnegie Hall te New York in 'The Magic of Toots' speelt. Speciale gasten zoals Herbie Hancock en Al Jarreau zullen daar een hommage aan Toots komen brengen.

Vernieuwing
Zoals gebruikelijk wordt er in het Spant! op vijf podia muziek gemaakt van 20.00 uur tot 02.00 uur in de nacht. Dit jaar wordt er in één zaal een nieuw programma gebracht. Op het podium staat DJ Maestro achter de draaitafels. Zijn platenkeuze zorgt voor swingende hoogtepunten en dansbare beats waarbij een interactie met het publiek onvermijdelijk zal zijn.
DJ Maesto, al jaren op grote hoogte in de jazz- en dancescene, is tegenwoordig ook bij een groter publiek bekend vanwege zijn Blue Note Trip cd's. Zijn laatste album 'Delicious Jazz' is weer een groot succes.

Goed doel
Zoals ieder jaar organiseert Serviceclub Kiwanis Naarden het festival voor het goede doel. De leden zetten zich allemaal om niet in. Het programma van dit jaar kwam tot stand in samenwerking met Universal Music, dat zich hiervoor ook geheel vrijblijvend inzet. Dit jaar koos de organisatie voor het Liliane Fonds, het speciale fonds voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Het Liliane Fonds biedt de kinderen de medische en sociale begeleiding waar ze recht op hebben. Het gaat om operaties, (para) medische behandeling, hulpmiddelen, (speciaal) onderwijs, beroepsopleidingen en kleinschalige aanzetten tot economische zelfstandigheid. Organisator Kiwanis Naarden verwacht een uitverkocht Jazzfestival en daarmee ook een hoge bijdrage aan het goede doel.

De voorverkoop van de toegangskaarten is gestart, kaarten zijn verkrijgbaar bij de bekende adressen Theater Spant! en Gooise Jazzclub 'Langs de Lijn'. Ook via de website www.gooisjazzfestival.nl zijn de kaarten te bestellen. Kaarten in de voorverkoop 35,- euro.

Informatie voor de Redactie

Voor meer informatie over het Goois Jazz Festival:
Contactpersonen:
Theo Dekker (Tel.: 06-10118548, e-mail: info@gooisjazzfestival.nl); Rob Moerman (Tel.: 06-53172295, e-mail: pr@gooisjazzfestival.nl).

Voor meer informatie over het Liliane Fonds:
Stichting Liliane Fonds
Contactpersoon:
Lenie Hoegen Dijkhof (Tel.: 073-5189420, e-mail: lhoegendijkhof@lilianefonds.nl) www.lilianefonds.nl