International Film Festival Rotterdam

International Film Festival Rotterdam

PERSBERICHT 3 maart 2006

Tigers on Tour: minifestival met vijf bekroonde films

Het International Film Festival Rotterdam brengt drie speelfilms en twee korte films, allen tijdens de jongste festivaleditie bekroond, vanaf 25 maart tot en met 15 juli 2006 in 27 filmtheaters. Het minifestival 'Tigers on Tour' omvat KNF Award-winnaar LOOK BOTH WAYS (Australië) en de VPRO Tiger Award-winaars WALKING ON THE WILD SIDE (China) en OLD JOY (Verenigde Staten). Op het programma staan verder twee winnaars van Tiger Awards voor korte film: de Britse animatiefilms RABBIT en WHO I AM AND WHAT I WANT.

LOOK BOTH WAYS is een sterk geacteerde, Australische speelfilm met een intelligent scenario. Tijdens een broeierig heet weekeinde in Adelaide doen zich in de levens van zeven mensen onverwachte gebeurtenissen voor. En ondanks de alom aanwezige angst voor rampen, ongelukken en dood is LOOK BOTH WAYS vooral een hartverwarmende, grappige en optimistische film. WALKING ON THE WILD SIDE laat zien hoe nieuwe vrijheid en de oprukkende markteconomie in provinciaals China het leven van drie gezworen vrienden overhoop haalt. Het sterke debuut van filmmaker Han Jie toont al evenzeer een tijdsbeeld als PLATFORM (2000) van Jia Zhangke, die WALKING ON THE WILD SIDE produceerde. De film kwam mede tot stand dankzij een bijdrage van het Hubert Bals Fonds.
OLD JOY is een subtiel portret van de vriendschap tussen twee mannen tegen de achtergrond van hun kampeertrip door de Amerikaanse Cascade Mountains. Singer/songwriter Will Oldham, augustus 2005 nog in Nederland voor een optreden op Lowlands, speelt een van de hoofdrollen. De uitvoerende productie was in handen van onder meer regisseur Todd Haynes (FAR FROM HEAVEN, 2002); de muziek is gecomponeerd door de Amerikaanse alternatieve band Yo La Tengo.

WALKING ON THE WILD SIDE en OLD JOY werden beiden door de internationale jury van de VPRO Tiger Awards Competitie 2006 bekroond. De derde Tiger Award-winnaar, LA PERRERA uit Argentinië, is te zien in de Tigers on Tour-editie van het komende najaar. De KNF Award van de jury van Nederlandse filmjournalisten is bedoeld ter ondersteuning van distributie van de winnaar in Nederland. LOOK BOTH WAYS wordt vanaf 19 oktober in de Nederlandse filmtheaters uitgebracht door distributeur
1morefilm. In het programma van deze editie van Tigers on Tour zijn twee korte animatiefilms opgenomen die beiden werden bekroond met een Tiger Award voor de korte film 2006.

Kaarten voor Tigers on Tour (¤20 voor alle vijf films op een weekend- of feestdag) zijn te bestellen, tot uiterlijk twee weken voor de vertoningsdatum, via de bon op www.filmfestivalrotterdam.com. Kaarten bestellen via lezersaanbiedingen van de Volkskrant of de VPRO Backstage-actie levert ¤ 2 korting op. Bonnen worden behandeld in volgorde van binnenkomst. De kaarten worden uiterlijk een paar dagen van tevoren toegestuurd. Niet verkochte kaarten zijn vanaf een week voor de vertoningsdatum verkrijgbaar aan de kassa van het betreffende filmtheater.

Tigers on Tours is een initiatief van het International Film Festival Rotterdam georganiseerd in samenwerking met de Volkskrant, VPRO en de deelnemende filmtheaters.

Zie ook:
www.lookbothways.com.au, www.oldjoymovie.com, www.filmfestivalrotterdam.com

(einde persbericht)

Noten aan de redactie (