Gemeente Eindhoven

witruimte
Persbericht 13 maart 2006, no. 68

Inloopmarkt over plannen Woensel West

Zaterdag 25 maart kunnen bewoners van Woensel West tijdens een inloopmarkt de plannen voor hun wijk bekijken. De markt is van 11.00 tot 15.00 uur en vindt in de wijk zelf plaats, in het wijkcentrum Woensel West aan de Wattstraat. Alle bewoners van de wijk zijn welkom en ontvangen hiervoor een uitnodiging. Zij kunnen die dag vragen stellen over de toekomst van de wijk aan de projectgroep Woensel West en hun reactie geven op het werkplan âOmdat smaken verschillenâ.

Het werkplan is in februari door het college van B&W vrijgegeven voor inspraak. Vanaf 20 maart start de inspraakperiode. Dat betekent dat bewoners vier weken kunnen reageren op het werkplan. Op de inloopmarkt is het mogelijk een reactie achter te laten. Na de inspraakperiode bespreekt de gemeenteraad het werkplan. Als de raad instemt met het plan, geeft het plan daarmee de richting van de wijkontwikkeling aan. Tegen die tijd organiseert de projectgroep opnieuw een inloopmarkt.

Reageren en meedoen
Op de inloopmarkt geeft een stedenbouwkundige ieder uur een presentatie van de stedenbouwkundige visie. Bewoners kunnen daar ook hun vragen stellen. In het wijkcentrum kunnen bezoekers een rondje maken langs verschillende projecten die in de wijk actief zijn. In totaal presenteren ruim tien projecten zich, zoals sloop/ nieuwbouw en renovatie van woningen, maar ook veiligheid en leefbaarheid. Bewoners kunnen vragen stellen aan de aanwezige medewerkers van de woningcorporaties, gemeente en andere betrokkenen. Verschillende projecten nodigen bewoners uit actief mee te doen met de vernieuwing van de wijk.
contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2006 Gemeente Eindhoven