Ingezonden persbericht


Persbericht Rijnlands Revalidatie Centrum

16 maart 2006

De Leidse tram in het Rijnlands Revalidatie Centrum

Op zaterdag 25 maart keert de tram terug in de Leidse regio. Van 10.00 tot 15.00 kunt u de nostalgie van de Leidse tram herleven tijdens een modelbouwdag in het Rijnlands Revalidatie Centrum (RRC) te Leiden.

Er wordt veel gesproken en geschreven over de terugkeer van de tram in de Leidse regio. De discussie gaat voorbij aan de nostalgie en de romantiek die velen zich kunnen herinneren van de knarsende wielen op de ijzeren rails. Een stuk herinnering wordt door modelbouwgroep 'De Spoorbiels' teruggehaald in het RRC aan de Wassenaarseweg 501 in Leiden. Op 25 maart organiseren zij voor de tweede maal een modelbouwdag, nu met als thema 'De tram terug in Leiden'.

Naast een grote modelbaan met voornamelijk trams uit vervlogen tijden kunt u bij een aantal stands terecht voor informatie, inruil, reparatie en aanschaf van spoormateriaal. Dit alles in de gezellige sfeer van het restaurant van het RRC.

Het RRC behandelt en begeleidt volwassenen en kinderen met een lichamelijke beperking naar optimale zelfstandigheid. Het heeft een polikliniek en een kliniek voor volwassenen met 40 bedden. Voor revalidanten is het belangrijk dat zij naast het intensieve revalidatieprogamma ook tijd en ruimte vinden voor ontspanning en afleiding. Daarom worden binnen het RRC regelmatig activiteiten georganiseerd.

Deze modelbouwdag is vrij toegankelijk voor iedereen en de entree is gratis.