Gemeente Hulst


Persbericht - 16.03.2006

Open dag Brandweer

Op zaterdag 25 maart 2006 organiseert de Brandweer een open dag op het Hof te Zandeplein te Kloosterzande. Vanaf 13.00 tot 17.00 uur kunnen bezoekers kennis maken met alle hulpdiensten.

Ook vinden tijdens de open dag tal van demonstraties plaats. Zo vindt er een demonstratie met een kantelauto plaats. Dat is een auto die met 2 inzittenden op de kop wordt gedraaid. Deze inzittenden moeten proberen om ondersteboven uit de gordels te komen. Verder wordt een demonstratie gegeven met gaspakken. Twee brandweermannen in een gaspak gaan een tank, waaruit een gevaarlijke stof lekt, proberen te dichten. Ze laten op deze wijze zien dat een gaspak bescherming biedt tegen gevaarlijke stoffen.

Ook de hoogwerker van de brandweer wordt ingezet tijdens de open dag. Met een hoogwerker kunnen bijvoorbeeld personen vanaf een verdieping van een hoog gebouw worden gered. Enkele belangstellende bezoekers mogen op 25 maart mee in de hoogwerker om te genieten van het uitzicht.
Verder is er een zogenaamde explosiekooi. In deze gesloten ijzeren kooi wordt een vuur gestookt. In de kooi liggen diverse spuitbussen die door de warmte zullen exploderen, met een enorme knal als gevolg.

Naast de brandweer zijn ook de politie en de brandweer present op de open dag. De politie is aanwezig met de flitsauto. Dit is de onopvallende auto die snelheidsovertreders op de foto zet. Bezoekers kunnen daarnaast een ambulance eens uitgebreid van binnen bekijken.

Op de scholen in Kloosterzande zijn kleurplaten uitgedeeld. Tijdens de open dag kunnen de kinderen deze kleurplaten inleveren. Zij krijgen dan een brandweerballon. In het kader van de kleurwedstrijd zijn er per leeftijdsgroep 3 prijzen te winnen. De prijswinnaars worden later uitgenodigd in de brandweerkazerne. Kortom, er is voor elk wat wils!

Voor nadere informatie kunt u contact op met Henny van Pamelen (groepscommandant Kloosterzande), bereikbaar op tel. 06-23642595 of met Jan Rijk (brandweercommandant Hulst), bereikbaar op tel. 06-22959413

www.brandweerhulst.nl

---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Jolanda Hartman.
Tel : 0114-389137
Email: jha@gemeentehulst.nl

overige persberichten