Stad Brussel


25 en 26 maart : een uitzonderlijk week-end in het Museum van de Stad Brussel

Het broodhuis is van ons ! Kom en speel met je familie in het Museum van de Stad Brussel

Op 25 en 26 maart 2006 richt het Museum van de Stad Brussel Broodhuis een uitzonderlijk weekend in.

Op deze eerste lentedagen nodigt het Broodhuis zijn publiek, en vooral families, uit spelenderwijs het museum te verkennen.

De Educatieve en Culturele Dienst van de Musea van de Stad Brussel heeft voor kinderen vanaf 8 jaar iets nieuws uitgedokterd. Het is een speurtocht doorheen de collectie van het Museum, met een boekje voor de kinderen waarin spelletjes hen een uur lang door de geschiedenis van de Stad zullen leiden. Ouders of begeleiders laten we niets links liggen, aangezien zij zullen meedoen met een ander boekje met aanvullende informatie. Hiermee kunnen ze de kinderen helpen de oplossingen te vinden.

Kom en speel mee in het Museum op 25 en 26 maart 2006, de boekjes zijn dan kosteloos, enkel de toegangsprijs (3 gangbare kortingen) wordt gevraagd.

Bij deze gelegenheid wordt een grote wedstrijd uitgeschreven over de beroemdste onder de Brusselaars, ons Manneken-Pis. Winnaars ontvangen één van de vijftig beeldjes op ware grootte die lange jaren als mannequin gediend hebben om de kostuumpjes van Manneken-Pis in het Museum te tonen. Een deelnameformulier wordt aan de ingang van het Museum uitgedeeld met tien vragen over Manneken-Pis en zijn geschiedenis. De antwoorden vindt u deels in het Museum en deels bij de deelnemende handelaars in de buurt.

PRAKTISCH:
Feestweekend zaterdag 25 en zondag 26 maart 2006

Speurtocht
Prijs van het kinderboekje: 1,5
Prijs van het volwassenenboekje: 0,5
De boekjes zijn uitzonderlijk kosteloos op 25 en 26 maart 2006

Museum van de Stad - Broodhuis
Grote Markt - 1000 Brussel
Dagelijks van 10 uur tot 17 uur ( s maandags gesloten) Informatie : + 32 2 279 43 50