Stichting nederland schoon

http://www.nederlandschoon.nl

PERSINFORMATIE

Week van Nederland Schoon: kinderen aan de slag in Haarlem Tevens vertolking anti-zwerfafvallied door Jeugdmusical Amsterdam

Haarlem, 21 maart 2006 - Vandaag stonden kinderen centraal tijdens de Week van Nederland Schoon in Haarlem. In lessen op school werd aandacht besteed aan zwerfafval, waarna de kinderen actief aan de slag gingen met een opschoonactie. Na afloop kregen zij een feestelijk onthaal op de Oude Groenmarkt. De winnaars van de opschoonactie mochten daarnaast een ritje maken in een vuilnisauto van reinigingsdienst Spaarnelanden. De Week van Nederland Schoon wordt dit jaar voor de vierde maal georganiseerd. Daarin laten de te bezoeken gemeenten voorbeelden van hun lokale zwerfafvalaanpak zien. SBS6-presentatrice Cilly Dartell is het gezicht van de Week. Ook dit jaar worden er vijf steden bezocht. Na Haarlem zijn dit Arnhem, Zwolle en Tilburg. De Week van Nederland Schoon wordt dit jaar voor het eerst afgesloten met de Landelijke Opschoondag op 25 maart a.s. Op deze dag steken vrijwilligers in 71 gemeenten door heel Nederland de handen uit de mouwen voor een schone leefomgeving. Hierbij worden zij ondersteund met materialen van NederlandSchoon.

Haarlem wilde met deze dag benadrukken dat aandacht voor een schone leefomgeving niet vroeg genoeg kan beginnen. Wethouder Reiniging van de gemeente Haarlem, de heer Divendal, ging hier tijdens het middaggedeelte op de Oude Groenmarkt op in. Voorafgaand aan de prijsuitreiking door de wethouder, verzorgde de Stichting Jeugdmusical Amsterdam een vertolking van een anti-zwerfafvallied. Dit lied is speciaal voor de Week van Nederland Schoon gecomponeerd door Clous van Mechelen.

Wij nodigen u van harte uit om ook op de overige dagen in de week aanwezig te zijn. Het programma ziet er als volgt uit:

Woensdag 22 maart Arnhem, Jansplein:
Optreden koor All Friends en uitleg gemeenteaanpak Arnhem

Donderdag 23 maart Zwolle, Grote Kerkplein:
Vrijwilligers in het zonnetje, aankondiging graffitiproject en optreden zanggroep Piet Backers

Vrijdag 24 maart Tilburg, Besterdplein:
Onthulling afvalbakken winkeliers, opschoonactie bewoners en optreden lokaal koor

Zaterdag 25 maart Landelijk/Schoonhoven:
Landelijke Opschoondag 2006. Schoonhoven:
optreden fanfare Tavenu en Jeugdmusical Amsterdam

Stichting Nederland Schoon
Stichting Nederland Schoon is in 1991 opgericht door het bedrijfsleven, de overheid en belangenorganisaties als de ANWB. NederlandSchoon zet zich in voor de preventie en bestrijding van zwerfafval.

Voor de redactie:

Van de bijeenkomst is een foto beschikbaar via de beeldbank van het ANP.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marielle van Aggelen, directeur Nederland Schoon, telefoon: 06- 53851384 of 070-3042080.