Gemeente Putten

Putten doet mee aan Landelijke Opschoondag 2006 (23-03-2006)


---

Op zaterdag 25 maart 2006 zal in samenwerking met scoutinggroep Kon Tiki, de Stichting Natuur- en Milieubescherming Putten, een twintigtal burgers en de gemeente Putten een gedeelte van Putten zwerfafvalvrij worden gemaakt. Dit in het kader van de Landelijke Opschoondag 2006.

Op de volgende drie locaties wordt zaterdagochtend zwerfafval opgeruimd:


· De Beulekampersteeg (ter hoogte van de Haarweg en ter hoogte van de grens met Nijkerk).
Hier gaan ongeveer 20 bewoners van de Vurenboomweg, Beulekampersteeg en de Haarweg op eigen initiatief op pad om hun buurt schoon te maken. Zij zullen worden bijgestaan door een wethouder Fabriek en raadslid Van Dijk van het CDA. Op deze locatie wordt gestart om 9.30 uur vanaf de Vurenboomweg 1. Vanaf 10 uur zullen de wethouder en het raadslid ook aanwezig zijn.


· De Krachtighuizerweg (ter hoogte van de De Veluwse Hoevegaerde). Op deze locatie wordt door de Stichting Natuur- en Milieubescherming Putten ieder jaar de paddentrek begeleid. Dit jaar zullen zij dat combineren met de opschoondag en zal de omgeving schoongemaakt worden. Hier zullen wethouder De Graaf en enkele leden van de VVD meehelpen. De leden van de Stichting beginnen al om 9.00 uur in verband met de start van de paddentrek. Vanaf 10.00 uur zullen de leden van de VVD en de wethouder in ieder geval aanwezig zijn.


· Scoutingterrein Kon Tiki.
Door de scouting zal het bos rondom het scoutingterrein opgeschoond worden. In de middag zal door de oudere jeugd van Kon Tiki ook nog een deel van Putten opgeschoond worden. Hierbij zullen de Garderenseweg, de Bosrand en Korenlaan tot CSG Calvijn, de Harderwijkerstraat en een deel van het centrum aangepakt worden. Dit onderdeel staat los van de ochtendactiviteiten. Deze scouts zullen worden bijgestaan door twee raadsleden van Groenlinks/PvdA.

Na het harde werken staat voor alle deelnemers een lunch klaar bij Kon Tiki. Hierna volgt de afsluiting van het ochtendprogramma.

Programma opschoondag:

9.30 uur

Verzamelen op de verschillende locaties

12.00 uur

Verzamelen bij Kon Tiki voor de lunch

13.00 uur

Einde opschoon actie ´s ochtends

14.00 uur

Start opschoonactie verkenners en padvindsters

15.30 uur

Verzamelen bij Kon Tiki voor afsluiting middaggroep