Gemeente Amsterdam



Mode: Platform 21 opent

Podium voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied van design en mode

24 maart 2006

Platform 21, internationaal centrum voor design, mode en creatie, opent op zaterdag 25 maart haar tijdelijke locatie in de verbouwde St.-Nicolaaskapel aan de Prinses Irenestraat 19 in Amsterdam.

Dit nieuwe initiatief aan de Zuidas zal uitgroeien tot een publiek platform en ontmoetingsplek voor professionele ontwerpers, ondernemers, onderzoekers en critici en een groeiende groep creatieve amateurs.

Evenementen

Platform 21 reageert flexibel op actuele ontwikkelingen op het gebied van creativiteit, verbonden met de gebieden design en mode. De programmering varieert van zeer korte, intense en besloten events tot open en breed opgezette publieksactiviteiten met presentaties, workshops, shows, lezingen en feesten.

De komende periode wordt een pioniersfase voor Platform 21. Een opmaat naar een schaalvergroting van het initiatief als in 2009 de nieuwe, voor Platform 21 ontworpen behuizing gereed is.

Internationale ambities

De ambitie van Platform 21 is om een eigen profiel te ontwikkelen, aanvullend en onderscheidend van het bestaande culturele aanbod op het gebied van design en mode - zowel nationaal als internationaal. Platform21.com zal hierin een belangrijke functie krijgen.

Initiatiefnemers van Platform 21 zijn ING Real Estate, de Premsela Stichting en de gemeente Amsterdam. Directeur is Dingeman Kuilman en programmamanager is Joanna van der Zanden.

Adres

Platform 21, Prinses Irenestraat 19, 1077 WT Amsterdam. De Prinses Irenestraat is een zijstraat van de Beethovenstraat, naast het Beatrixpark. Platform 21 is bereikbaar met tram 5. In de nabijheid is betaalde parkeergelegenheid.

www.platform21.com