Gemeente Strijen


Website van Strijen officieel van start

STRIJEN - Na een ruime testperiode gaat dinsdag 25 maart aanstaande de website van de gemeente Strijen officieel de lucht in. Voor aanvang van de maandelijkse raadsvergadering zal burgemeester Ton Oster met een formele handeling de ingebruikneming verrichten.

De gemeente Strijen is in principe al sinds maart vorig jaar op de digitale snelweg aanwezig. Sinds die tijd is hard gewerkt en getest aan de realisatie van de gemeentelijke website zoals die momenteel via www.strijen.nl is te benaderen. Naast de gebruikelijke standaardinformatie over de meest uiteenlopende -gemeentelijke- zaken krijgen bezoekers tevens diverse interactieve diensten voorgeschoteld. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk digitaal klachten in te dienen en vanachter de pc een adreswijziging door te geven aan de gemeente.

Daarnaast probeert Strijen ook vernieuwend bezig te zijn met haar site. Een voorbeeld daarvan is het unieke `bel-me-terug-formulier'. Hierop kunnen bezoekers, die behoefte hebben aan een telefoontje van de gemeente, aangeven wanneer en op welk tijdstip zij door een ambtenaar teruggebeld willen worden. Het Bureau Voorlichting en Communicatie van de gemeente Strijen, dat verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud, heeft inmiddels van diverse officiële instanties een positieve vermelding ontvangen. De door Strijen bedachte optie vindt tevens navolging bij collega gemeentes.

De online monitor van `advies.overheid.nl' kan de inhoud en kwaliteit van de Strijense website eveneens waarderen. Onlangs bereikte strijen.nl de meer dan knappe 21e positie op de ranglijst waar meer dan 500 gemeentelijke websites regelmatig aan een objectief onderzoek worden onderworpen.


---

Noot aan de redactie:

- De opening van de gemeentelijke website wordt verricht door burgemeester Ton Oster op dinsdag 25 maart a.s. om 19.45 uur in de raadzaal van het gemeentehuis aan het Waleplein 2.
- Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Ben Hameeteman, 078-6748241, ben.hameeteman@strijen.nl .