Conductieve Keratoplastiek:

Oogbehandeling voor leesbrildragers

AMSTERDAM, 20060316 -- Mensen met leeftijdsverziendheid (presbyopie) hoeven niet meer afhankelijk te zijn van een leesbril. Als één van de weinige klinieken in Nederland biedt The Care Industry de Conductieve Keratoplastiek (CK) behandeling. Na deze behandeling zien de ogen even moeiteloos en scherp als voordat de leesafwijking intrad. The Care Industry werkt hiervoor nauw samen met een erkend oogchirurg. Rolf Zandbergen voert de CK-behandelingen uit in het Refractie Chirurgisch Centrum Amsterdam (RCCA) in het BovenIJ ziekenhuis. Dat biedt de zekerheid van een professionele behandeling in een veilige omgeving.


De behandeling gaat snel, is veilig en doet geen pijn. En het resultaat is een scherp zicht voor lange tijd. Oogchirurg Rolf Zandbergen over deze geavanceerde technologie: "We kunnen via laserchirurgie al heel wat oogafwijkingen voorgoed verhelpen. Maar als het om leeftijdsverziendheid ging, moest ik tot voor kort helaas 'nee' verkopen. Dat wat laserchirurgie niet kan corrigeren, herstellen de radiogolven waarop Conductieve Keratoplastiek is gebaseerd: de grootte van de bolling van het hoornvlies. Na deze correctie valt het licht weer op de juiste plaats op het netvlies. Hierdoor kunnen de ogen van dichtbij goed focussen. De cliënt leest ongeveer een week na de behandeling weer uitstekend zonder leesbril. Zonder dat daarvoor een chirurgische ingreep nodig is geweest. Vervolgbehandelingen kunnen om de zoveel jaar nodig zijn, totdat de vorm van het hoornvlies stabiel blijft. De leeftijd waarop dat gebeurt, verschilt van persoon tot persoon."

Medisch vooronderzoek
Wereldwijd is de CK-behandeling inmiddels meer dan 120.000 keer met succes uitgevoerd. Er heeft zich tot op heden geen enkele serieuze, zichtbedreigende of onvoorziene complicatie voorgedaan. De behandeling is in principe geschikt voor mensen die ouder zijn dan veertig jaar en een leesbril nodig hebben om goed te kunnen lezen. Om met zekerheid te kunnen vaststellen of de behandeling de oplossing biedt, krijgt de cliënt een uitgebreid medisch vooronderzoek. Zandbergen: "Dit vooronderzoek is uitermate belangrijk. Hieruit blijken namelijk de mogelijkheden en eventuele onmogelijkheden. Als we beslissen om de behandeling uit te voeren, blijft ook daarna de zorg optimaal."
Kijk voor meer informatie op www.intralasik.nl.




The Care Industry