Gemeente Tilburg

Datum
20 maart 2006
Uitnodiging!

Opening Flexveld Energieplein 25 maart

Werkzaamheden aanleg veld starten op donderdag 23 maart

Donderdag 23 maart starten de werkzaamheden voor de aanleg van een Flexveld - een flexibel en tijdelijk sport- en speelveld - op het Energieplein. De werkzaamheden starten rond 9.00 uur, eind van de dag is het veld klaar. U zult weinig hinder van de werkzaamheden ondervinden.

Het Flexveld
Het Flexveld is een sport- en speelveld van 150m2 dat op verschillende plekken in de stad kan worden neergelegd. Het ontwerp van het Flexveld verschilt per locatie. Het veld bestaat namelijk uit rubberen tegels die op elke locatie weer anders neergelegd worden. Kunstenaarsgroep Het Laboratorium is de bedenker van het project. De komende drie maanden ligt het Flexveld op de volgende plekken in Tilburg:
. Energieplein, van 25 maart tot 20 april. Opening: zaterdag 25 maart van 15.00 tot 17.00 uur;
. Buurmalsenplein, van 22 april tot 31 mei. Opening: zaterdag 22 april van 15.00 tot 17.00 uur;
. Stuyvesantplein, van 2 juni tot eind juni. Opening: vrijdag 2 juni van 15.00 tot 17.00 uur. Het Laboratorium maakt in workshops, samen met leerlingen van basisscholen uit de buurt, ontwerpen. Op elke locatie zal Buurtsport activiteiten organiseren op het veld.

Uitnodiging opening 25 maart

Zaterdag 25 maart om 15.00 uur wordt het Flexveld op het Energieplein feestelijk geopend. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. De opening vindt plaats van 15.00 tot 17.00 uur. Het programma ziet er in grote lijnen als volgt uit:
. Toelichting door de kunstenaars van Het Laboratorium;
. Workshop Flexdans voor leerlingen van basisschool De Stappen door Louise Rutten;
. Workshop voor de kinderen uit de buurt door Buurtsport Tilburg. Onder het genot van een drankje kunt u genieten van demonstraties van sport en dans.

Het Laboratorium

Het Laboratorium is een samenwerkingsverband tussen de kunstenaars Marieke Hurkens (1964, Vught, woont in Tilburg), Anton Watzeels (1966, Steenbergen, woont in Tilburg) en Mariëlle Lapidaire (1964, Tienen (België), woont in Oss). De kunstenaars hebben allen gestudeerd aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Naast hun samenwerking in het Laboratorium werken ze ook individueel aan diverse kunstwerken en kunstprojecten.

Meer informatie

De gemeente Tilburg heeft Het Laboratorium de opdracht gegeven het Flexveld te realiseren in het kader van KORT (Kunst in de Openbare Ruimte van Tilburg). Hebt u vragen of wilt u meer informatie over KORT, neem dan contact op met Laura Einsle. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 013 - 542 92 31. Kijk ook op www.flexveld.nl en www.tilburg.nl/kort


-----------------------


---- --