Gemeente Tilburg

Datum
22 maart 2006
Uitnodiging voor de pers

Flexveld reist door Tilburg

Wethouder Loet Visschers opent Flexveld Energieplein op 25 maart

Op het Energieplein in Tilburg ligt de komende maand een Flexveld, een tijdelijk en flexibel sport- en speelveld. Na het Energieplein zijn het Buurmalsenplein en het Stuivesantplein aan de buurt. Zaterdag 25 maart wordt het Flexveld op het Energieplein feestelijke geopend. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Het Flexveld
Het Flexveld is een sport- en speelveld van 150m2 dat op verschillende plekken in de stad kan worden neergelegd. Het bestaat namelijk uit rubberen tegels die op elke locatie weer anders neergelegd kunnen worden. Bedenker van het rondreizend sportveld is kunstenaarsgroep Het Laboratorium. De gemeente Tilburg heeft hen opdracht gegeven het Flexveld te realiseren in het kader van KORT (Kunst in de Openbare Ruimte van Tilburg). De komende drie maanden ligt het Flexveld op de volgende plekken in Tilburg:
. Energieplein, van 25 maart tot 20 april;

. Buurmalsenplein, van 22 april tot 31 mei;

. Stuyvesantplein, van 2 juni tot eind juni.
Het Laboratorium maakt in workshops, samen met leerlingen van basisscholen uit de buurt, ontwerpen. Op elke locatie zal Buurtsport activiteiten organiseren op het veld.

Programma opening 25 maart

Zaterdag 25 maart om 15.00 uur wordt het Flexveld op het Energieplein feestelijk geopend. Het programma ziet er in grote lijnen als volgt uit:
. Opening door wethouder Loet Visschers (sport);
. Toelichting door de kunstenaars van Het Laboratorium;
. Workshop Flexdans voor leerlingen van basisschool De Stappen door Louise Rutten;
. Workshop Flexsport voor de kinderen uit de buurt door Buurtsport Tilburg.

Het Laboratorium

Het Laboratorium is een samenwerkingsverband tussen de kunstenaars Marieke Hurkens (1964, Vught, woont in Tilburg), Anton Watzeels (1966, Steenbergen, woont in Tilburg) en Mariëlle Lapidaire (1964, Tienen (België), woont in Oss). De kunstenaars hebben allen gestudeerd aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Naast hun samenwerking in het Laboratorium werken ze ook individueel aan diverse kunstwerken en kunstprojecten.

Voor de pers

Stephanie Peters, Gemeente Tilburg Communicatie, 013 - 542 86 77 Atty Bax, KORT, 013 - 542 92 31
www.flexveld.nl en www.tilburg.nl/kort


---- --