Ingezonden persbericht


Food Week nieuwe naam van de nationale food week Publicatiedatum: 23-03-2006

It's all in the name: de nationale food week, die van 25 t/m 28 maart 2007 in jaarbeurs Utrecht plaatsvindt, krijgt per direct een nieuwe naam. Deze verzameling van foodgerelateerde beurzen heet vanaf heden kortweg Food Week. De organisator van de Food Week, VNU Exhibitions Europe, heeft verschillende redenen voor de naamswijziging. De belangrijkste reden is het feit dat het deelnemersveld steeds internationaler wordt. Daarnaast heeft de Food Week in 2007 een speciaal programma voor internationale retailers o.a. uit Duitsland, België en Frankrijk. Tot slot weerspiegelt de naamsverandering de lange termijnvisie van de Food Week. In dit kader werd het concept van de Food Week al drastisch veranderd en hierbij hoort ook een meer internationale insteek. Genoeg redenen voor VNU Exhibitions om te kiezen voor een nieuwe en meer internationale titel..

Verandering concept
Op basis van evaluatie van de eerste twee edities (2003 en 2005) besloot VNU Exhibitions Europe voor de editie van 2007 tot een compleet nieuw concept. Voorheen was de Food Week een beurstitel op zich en een platform voor de gehele (Nederlandse) foodbranche. In de nieuwe opzet is de Food Week een verzameling van foodgerelateerde beurzen die tegelijkertijd en op één locatie plaatsvinden, maar allemaal hun eigen identiteit hebben. Deze eigen identiteit bleek voor veel bezoekers tijdens eerdere edities een gemis en vindt men in 2007 zowel op de beursvloer zelf als b.v. in de communicatie terug. De beurzen die tijdens de Food Week plaatsvinden worden gehost, zelf door VNU Exhibitions georganiseerd of aangekocht. Van de volgende beurzen is inmiddels bekend dat ze tijdens de Food Week in 2007 plaatsvinden: Slavakto, VERS, VERS Brood & Banket, Food World, Food Store en het NCE. Met verschillende andere partijen wordt nog over deelname gepraat.

Praktisch
Food Week 2007 vindt plaats van zondag 25 t/m woensdag 28 maart. Op zondag is alleen het National Convenience Event (NCE) geopend. Kijk voor meer informatie ook op www.foodweek.nl

==========================================

Noot voor de redactie,