PERSAANKONDIGING

New Business School, Amsterdam stelt zich voor op 25 maart

Amsterdam, 20 maart 2006 ­- Amsterdam krijgt er na de zomer een nieuw en bijzonder instituut voor universitair onderwijs bij, de New Business School, Amsterdam. De NBS Amsterdam biedt, in samenwerking met de University of Westminster London, een driejarige Engelstalige internationale opleiding aan, die een brug slaat tussen creativiteit, ondernemerschap en maatschappelijk bewustzijn. Op zaterdag 25 maart, tussen 11.00 en 14.00 uur, presenteert de nieuwe Engelstalige Bachelors of Arts zich tijdens een Launch Event in het NEMO aan het IJ.

De bijeenkomst in het NEMO-gebouw wordt georganiseerd voor de potentiële studenten hun ouders, decanen, het bedrijfsleven en andere belangstellenden. Het interactieve programma van dit evenement draait om de drie kernwaarden van NBS Amsterdam: ondernemend- creatief - verantwoord. Diverse sprekers, die in hun werk op een opvallende manier invulling geven aan één van deze waarden, leveren hun bijdrage aan het programma:
- Yvonne Swaans, Zakenvrouw van het jaar 2005;
- Wilco van Rooijen, bergbeklimmer/beroepsavonturier en ambassadeur Right To Play;
- Eckart Wintzen, bekend als de `hippie' van het bedrijfsleven, oud-oprichter van BSO/Origin en Ben & Jerry's Benelux.

- Norbert Plantinga, General Manager van EMI Music;
- Dr. Maurits van Rooijen, Vice-President IID, University of Westminster, London;
- en diverse anderen.

Op www.newbusinessschool.nl kunnen geïnteresseerden zich voor het Launch Event aanmelden. De toegang is gratis.

Unieke intensieve opleiding
Het onderwijs aan de New Business School is intensief en op academisch niveau (Bachelor of Arts). Daarnaast legt de opleiding veel nadruk op de praktijk: de studenten ontwikkelen nieuwe commerciële concepten en richten hun eigen onderneming op. Bovendien participeren de studenten in maatschappelijke projecten. Het eerste en tweede jaar van de opleiding vinden grotendeels in Nederland plaats, het derde jaar studeren de studenten aan de University of Westminster in Londen, waarmee NBS Amsterdam een nauwe samenwerking heeft. Het afstudeerproject kan zelfs overal ter wereld plaatsvinden. Om te worden toegelaten tot de opleiding, moeten de Nederlandse studenten minimaal over een Vwo-diploma beschikken. Voor studenten met een Havo-diploma is een Bridging Course van een jaar ontwikkeld.

Door het opleiden van creatieve, ondernemende en maatschappelijk betrokken professionals, wil NBS Amsterdam bijdragen aan een socialer en opener klimaat in het bedrijfsleven. De New Business School, Amsterdam is een initiatief van een drietal zeer ervaren managers uit het hoger onderwijs. Timo Timmerman, Dean van de opleiding: "Ons centrale doel is om een nieuwe generatie managers op te leiden, met echt ondernemersbloed en het vermogen om creatieve en verantwoorde oplossingen te genereren. Het onderwijsprogramma is gericht op zeer gemotiveerde en ambitieuze studenten, die bereid zijn veel van zichzelf te geven."

"Bovendien bespeuren we onder studenten een groeiende behoefte aan alternatieven voor het traditionele onderwijsmodel. Deze groep heeft een voorkeur voor kleinschalige en hoogwaardige vormen van onderwijs, waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling, persoonlijke aandacht en creativiteit. NBS Amsterdam speelt in op deze ontwikkeling, door binnen het hoger onderwijs deze nieuwe avontuurlijke opleiding aan te bieden. Met als resultaat een universitair diploma met een grote internationale waarde."