Landelijke Studenten Vakbond

PERSBERICHT - PERSBERICHT - PERSBERICHT - PERSBERICHT - PERSBERICHT - PERSBERICHT

Solidariteitsdemonstratie Wit-Rusland op Museumplein Amsterdam

Zaterdag 25 maart zal om 12.00 uur op het Museumplein te Amsterdam (in tegenstelling tot eerder berichtgeving, niet op de Dam) een tentenkamp worden opgezet uit solidariteit met de demonstranten in Wit-Rusland. De actie wordt georganiseerd door de studentenbond LSVb en vele andere politieke en jongerenorganisaties. Tweede Kamerleden en Europarlementariërs, o.a. Boris van der Ham (D66) en Naïma Azough (GrLi), zullen toespraken houden.

Sympathisanten worden opgeroepen hun solidariteit te uiten door een foto in spijkerbroek te zetten op: http://denim-revolution.hyves.nl. Blauw is de kleur van de oppositie en een teken van protest tegen het totalitaire regime van dictator Lukashenko. Een groot aantal aanhangers van de oppositie tegen dictator Lukashenko is de afgelopen dagen gearresteerd, omdat zij demonstreerden tegen de verkiezingsuitslag waarmee president Lukashenko herkozen is. De oppositie riep op tot demonstratie naar aanleiding van signalen van fraude bij de verkiezingen.

Lukashenko voert al jarenlang een schrikbewind in Wit-Rusland. Politieke jongerenorganisaties zijn verboden en onlangs werd vakbondsbestuurder Taciana Khoma gevangen gezet wegens haar politieke overtuigingen. De jongerenorganisaties zijn unaniem in hun oordeel: het is bizar dat dit soort dingen nog gebeuren in Europa.


--
De organisatie van de solidariteitsdemonstratie is in handen van: LSVb, ISO, DWARS, JOVD, Jonge Socialisten, ROOD, CDJA, PerspectieF & Jonge Democraten

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de organisatie: Marcel Spruit - 06 11453860
Oliver van Loo - 06 33840968
Steven de Vries - 06 11213030