Gemeente Tiel


Definitief winterterrassen in Tiel?

De gemeente stelt medio 2006 nieuw terrassenbeleid vast. Deze beleidsregels komen in de plaats van het beleid dat in 2001 is vastgesteld. Dit beleid gold uitsluitend voor de binnenstad. Het nieuwe beleid gaat voor de gehele gemeente gelden. Belangrijkste wijziging in dit nieuwe beleid is dat de mogelijkheid voor het exploiteren van winterterrassen wordt opgenomen. Alle belanghebbenden hebben tot 21 april de tijd om op het terrassenbeleid 2006 te reageren via een zienswijze.

De afgelopen winterperiode hebben zes horecabedrijven meegedaan aan een proef voor winterterrassen. Hieruit is niet gebleken dat er ernstige bezwaren bestaan tegen winterterrassen. In het nieuwe terrassenbeleid is bepaald onder welke voorwaarden ondernemers zon terras mogen exploiteren.

Terrassenbeleid 2006
Naast de voorwaarden voor het winterterras, staan er ook andere aspecten in het terrassenbeleid 2006. Zo gaat het terrassenbeleid voornamelijk om regels met betrekking tot afmetingen en doorgangen voor voetgangers en hulpverlening en om regels voor het uiterlijk aanzien van het terras. In de eerste categorie is weinig veranderd. Alleen is de minimale doorgang voor voetgangers en rolstoelgebruikers op 1.10 meter gesteld in plaats van 2 meter. Hierbij is aangesloten bij het uitstalbeleid voor de binnenstad. De regels voor het uiterlijk aanzien zijn versoepeld, maar het uitgangspunt blijft wel dat de terrassen een zekere uitstraling moeten hebben. De sluitingstijden voor terrassen vallen niet onder dit beleid en blijven dan ook onveranderd.

Bekijk meer informatie over de Conceptwijziging beleidsregels terrassen.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 24 maart 2006