Digitale Gemeente Houten

Mama Mia op de planken

zaterdag 25 maart 2006 - Bron: Trefpunt (Léon van Zijl)

HOUTEN Met de project-productie Mama Mia sluiten de leden van het Theaterkoor Houten komende maanden een moeilijke periode af. Enthousiast stortten ze zich vorige week voor het eerst op deze swingende en oerkomische musical. DJ Jansen zelf bekend van diverse theaterproducties- beet het spits af om de koorleden de nodige vaardigheden bij te brengen.

DJ Jansen legt de leden van het Theaterkoor uit wat hij wil: niet alleen de zangpartijen inoefenen, maar ook de beweging en het acteren. Samen met Joost de Jong begeleidt hij het instuderen van de musical Mama Mia
Na het vertrek van de dirigent ontstond in het theaterkoor tijdelijk een leegte die nu met de komst van het drietal DJ Jansen, Joost de Jong en Lolkje op voortvarende wijze wordt gevuld. Bestuurslid Nicole Molenaar licht deze oplossing toe: De beoogde nieuwe, vaste dirigent kan pas in september beginnen. We zochten daarom een kortlopende productie, die het enthousiasme onder de leden weer een oppepper moet geven. Daar lijken we in geslaagd. Er werd heel enthousiast gereageerd, vooral ook omdat bijvoorbeeld DJ zelf speelde in Grease, Jeans 6 en Hair. Joost vertolkte onder meer rollen in Saturday Night Fever, Chicago en Fame. Lolkje is een kei op acteergebied, een discipline waaraan het de laatste tijd in ons koor ontbrak. Het is goed voor ons koor dat dergelijke kopstukken les willen geven, omdat ze veel tips uit de praktijk zullen krijgen. Bovendien is Mamma Mia heel aansprekend: het verbindt ABBA's grootste hits met een onweerstaanbaar liefdesverhaal. Naast de bestaande leden van het koor kunnen ook anderen meedoen: wie zich niet of niet direct wil binden, kan zich voor 75 euro voor dit project inschrijven. De uitvoering staat voorlopig gepland op woensdag 28 juni.
De repetities vinden elke woensdagavond plaats van 20-22 uur in centrum Nieuwoord aan de Notengaarde. Meer informatie staat op www.theaterkoorhouten.nl of is bij Nicole te verkrijgen: 06- 4659 3197.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).